-  Gir meg aldri

Kent Egil Hess (23) har følgende melding til sine fiskekonkurrenter: -  Seieren er allerede i havn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kent Egil Hess (23) fra Sandnes fosser ifra konkurrentene i kampen om Idealfisken 2005.

- Målet er å vinne. Jeg fisker nesten hver dag nå. Jeg gir meg ikke før jeg har vunnet, sier Hess.

Stor ledelse

Oppskriften til seier er ifølge Sandnes-fiskeren pilkestang med flere kroker.

- Med den kan jeg hale i land flere idealfisker på ett kast, sier han.

Hess har ledet allerede fra første uke, og nå har han bare rast ytterligere ifra. De andre ligger flere nautiske mil bak. Hess noterer nå 11 torsker, 2 lyrer, 2 seier, 1 storsild og 1 makrell i fiskekassa si. På plass nummer to ligger Tom Anders Sveen med 4 seier, 3 lyrer, 1 berggylt og 1 torsk.

- Skitt fiske!

Selv om Hess er sikker på seier, tar han seg selv litt i (fiske)skinnet.


- Jeg kan ikke være for høy på pæra. Plutselig blir det fisketørke, sier han.

 LEDER:  Kent Egil Hess har skaffet seg en komfortabel ledelse. Men hvis du fanger idealfisk i flere enn hans fire arter, kan du være den som om ei uke er nærmest hovedpremien: en tur til USA. Foto: Henki Håland
LEDER: Kent Egil Hess har skaffet seg en komfortabel ledelse. Men hvis du fanger idealfisk i flere enn hans fire arter, kan du være den som om ei uke er nærmest hovedpremien: en tur til USA. Foto: Henki Håland Vis mer

Likevel kommer han med følgende ironiske beskjed til alle som ønsker å nappe ledelsen fra ham:

- Skitt fiske!

Morobilder

Prosjektmedarbeider i Norges Jeger- og Fiskerforbund, Geir Engdahl, har glodd seg nesten firkantet på fiskebilder de seineste ukene. Han setter pris på at det kommer inn andre bilder enn rene idealfiskbilder.

- Det er artig at stadig flere sender inn bilder fra fisketurer, artige fangster og lure påfunn. Fortsett med det! oppfordrer han. Alle godkjente bilder blir publisert på dagbladet.no/fisk .

Arter viktigst

Selv om Hess nå har dratt unna, tviler ikke Engdahl på at andre kan hevde seg i toppen etter hvert.

- Hvis man har lyst til å slenge seg på karusellen, kan det være lurt å prøve å fange idealfisker av forskjellige arter. Den ledende deltakeren har fordelt sine idealfisker på fire arter, så i teorien går man opp i ledelsen hvis man fanger fem forskjellige arter idealfisk, forklarer han.

Han mottar mange bilder av fisker som nesten er på idealmål. Mange har imidlertid fanget bare én fiskeart, og da sier reglene at det ikke hjelper samme hvor mye fisk man har fanget.

Fiskeeksperten håper for øvrig at folk blir flinkere til å komme seg ut på fisketur i sommer.
- Det går helt fint å kombinere soling, bading og fiske. I sjøen stimer makrellen, og abborbettet i innlandet er også godt!