Gir Mehamn-etterlatte erstatning

Stortinget går inn for å gi de etterlatte etter Mehamn-ulykken i 1982 erstatning.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

– En enstemmig Kontroll- og konstitusjonskomité går inn for at de etterlatte skal få en skjønnsmessig erstatning. Komiteen mener ulykken langt på vei har vært uheldig håndtert av offentlige myndigheter, sier saksordfører Magnhild Meltveit Kleppa til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

Ikke store beløp

Regjeringen vil nedsette en nemnd som skal avgjøre hvem som skal få erstatning og hvor store beløpene skal være. Etter det ANB erfarer vil det ikke bli snakk om store beløp.

– Vi vil gi et håndslag til de som har slitt i 24 år, sier Kleppa.

15 personer omkom i Widerøe-ulykken utenfor Gamvik den 22. mars 1982. Stortinget setter nå punktum for saken som til sammen tre kommisjoner har behandlet.

Den siste Mehamn-kommisjonen konkluderte i fjor høst med at den sannsynlige årsaken til flystyrten var ekstrem turbulens og tekniske svakheter ved flyet.

Pårørende lettet

De pårørende kjempet i utgangspunktet for støtte til advokatbistand, slik at de kunne få vurdert hvorvidt de kunne ha krav på erstatning. Derfor er de fornøyde med at Stortinget nå kommer dem i møte.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer