Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Gir mer til strømstøtte

Regjeringen gir nye 25 millioner kroner i strømstøtte til husholdningene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De nye 23 millionene kommer etter at de 46 millionene som først ble bevilget allerede er disponert.

Ordningen har vist seg å være langt mer populær enn vi hadde våget å håpe på, sier olje- og energiminister Odd Roger Enoksen (Sp) til NTB.

Det ble åpnet for søknader fra husholdningene på fredag, og i går hadde så mange som 5.500 søknader kommet inn til det statlige foretaket Enova, som forvalter midlene.

Første runde er derfor allerede disponert.

- Enova regner med at 25 nye millioner vil være nok til å dekke etterspørselen, så derfor foreslår vi for Stortinget å bevilge en slik sum. Dette er helt i tråd med det vi ønsker, sier Enoksen.

Opptil et visst beløp får norske husholdninger inntil 20 prosent av dokumenterte kostnader dekket ved innkjøp av pelletskaminer, pelletskjeler, styringssystemer og større varmepumper.

- At midlene alt er oppbrukt, viser at støtteordningen har vært en suksess. Det er svært gledelig at regjeringen nå bevilger mer penger slik at flere kan få spart strøm, sier leder Lars Haltbrekken i Norges Naturvernforbund.

Satsen for tilskudd til pelletskaminer og sentralt styringssystem er inntil 4.000 kroner. Satsen for tilskudd til varmepumper og pelletskjeler er inntil 10.000 kroner.

PELLETSOVN: Flere husholdninger som har valgt alternativ oppvarming kan få støtte. Foto: Scanpix
PELLETSOVN: Flere husholdninger som har valgt alternativ oppvarming kan få støtte. Foto: Scanpix Vis mer

(NTB)