Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Gir millioner skattefritt til israelsk bosetting

Norske israelvenner har gitt flere millioner kroner til en israelsk bosetting på den okkuperte Vestbredden, skriver avisa Fædrelandsvennen.

FÅR PENGER: Bosetningen Alonei Shilo, her fotografert i 2006. Arkivfoto: Foto: Tone Andersen.
FÅR PENGER: Bosetningen Alonei Shilo, her fotografert i 2006. Arkivfoto: Foto: Tone Andersen. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kristiansand (NTB): Pengene er gitt som skattefrie gaver til stiftelsen Karmel-instituttet. Stiftelsens leder John Skåland forteller at han pleier å frakte pengene som kontantbeløp til bosetningen Alonei Shilo.

Årsaken er angivelig at dette er raskere og mindre byråkratisk enn banktransaksjoner.

Skåland besøkte Alonei Shilo flere ganger i fjor, og ved én anledning skal han ha hatt med seg 600.000 kroner. Over 20 brakkehus i bosetningen er finansiert av Karmel-instituttet.

Norges representant til de palestinske områdene, ministerråd Tor Wennesland, mener bygging og utvidelse av bosetningene i de palestinske områdene er det største hinderet for fred i Midtøsten.

- Vi har å gjøre med en kolossal «land grab» som er finansiert av fromme norske mennesker, sier Wennesland til Fædrelandsvennen.

De israelske bosetningene på Vestbredden er bygget i strid med Folkeretten. Karmel-instituttet har tidligere finansiert israelske bygninger også på Gazastripen. Disse skal ha vært blant de første som ble revet da Israel evakuerte sine bosetninger i dette området i 2005. (©NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media