Ulstein bygger sin første yacht. Foto: Ulstein. 
Ulstein bygger sin første yacht. Foto: Ulstein. Vis mer

Gir nesten 1 milliard for yacht

Ulstein Verft har inngått kontrakt på sin først yacht. Kjøper er en av verdens største redere og prisen ligger trolig på i overkant av 100 millioner dollar.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): – Vi kan dessverre ikke si noe som helst om hverken pris eller hvem som er kjøper, men det er en privat eier, sier adm. direktør Kristian Sætre i Ulstein Verft til Finansavisen.

Overfor Vikarbladet er imidlertid Sætre litt mer løsmunnet.

– Han er en av verdens største redere innenfor handelsflåten. Dette blir han og familiens hans sin personlige yacht.

Kan gå til polare strøk
Yachten, som er 88,5 meter lang og 16 meter bred, blir den første fra Ulstein Verft innen dette segmentet.

– Vi har siden Nor Shipping i 2015 jobbet aktivt inn mot det såkalte exploration-markedet, som innbefatter både cruiseskip og yachter som kan gå til polare strøk.

Den marine plattformen og skoglinjene til yachten er utviklet av Ulstein Design & Solutions, mens eksteriørdesignen og de såkalte «general arrangement»-tegningene, skal leveres av yacht-designeren Espen Øino.

Leveres i 2018
Markedsaktører Finansavisen har snakket med antyder en pris på drøye 100 millioner dollar, eller mer enn 820 millioner kroner, for den 88,5 meter lange og 16,3 meter breie yachten. Sluttprisen avhenger av hvor mye ekstrautstyr yachten har.

– Yachten kan som sagt gå til polare strøk, men hva det har å si for prisen ønsker jeg ikke si noe om annet enn at desto mer tilleggsutstyr kjøpere ønsker, desto høyere blir prisen, sier Sætre til Finansavisen.

Fartøyet skal leveres i første kvartal 2018, og planlegging og engineeringsarbeidet er ifølge Sætre allerede i gang. Yachten vil sysselsette en betydelig andel av arbeidsstokken ved Ulstein Verft gjennom hele 2017.

Flere økonominyheter

Canada med tidenes største handelsunderskudd
SUV-en klarer 0-100 på under 5 sekunder