Gir opp å åpne Bergensbanen

Stor rasfare, Jernbaneverket trekker seg ut av området.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Jernbaneverket gir opp forsøket på å rydde Bergensbanen og trekker ut banemannskapene. Været i området blir verre, og det er stor skredfare.

- Jernbaneverket har gitt beskjed om at ryddearbeidene tidligst kan begynne natt til mandag. Det betyr at det kan gå flere dager ut i neste uke før togtrafikken er normal igjen. Noen mer eksakt informasjon er umulig å gi slik værholdene er nå, sier informasjonssjef Preben Colstrup i NSB til Dagbladet.no.

Det har vært stans i den normale togtrafikken mellom Bergen og Oslo siden onsdag ved 10-tiden. Da sporet morgentoget fra Bergen av i snømassene.

Innestengt på fjellet

Kl. 13.54 i ettermiddag skal NSB kjøre et tog tur-retur Gol - Finse for å få inn forsyninger og vinterferieturister, og ta med tilbake turister som vil benytte anledningen til å komme seg ut av det isolerte området.

- Fire stasjoner er bare tilgjengelig med tog nå som veiene er stengt: Finse, Haugastøl, Ustaoset og Hallingskeid. Vi vet ikke når vi kan komme dit neste gang etter Gol - Finse toget i ettermiddag.

- Ett problem er været - et annet problem er at mannskap og materiell er på feil steder på grunn av sperringen, sier Colstrup.

Som vanlig fra Bergen og Oslo

 GIR OPP:  Onsdag måtte togene gi opp å passere snømassene på Hardangervidda. I dag har Jernbaneverket gitt opp å sende inn manskaper for å løs det fastkjørte togsettet.
GIR OPP: Onsdag måtte togene gi opp å passere snømassene på Hardangervidda. I dag har Jernbaneverket gitt opp å sende inn manskaper for å løs det fastkjørte togsettet. Vis mer

Togene går etter rutetabellen fra Oslo og Bergen, og passasjerene  blir satt over i buss - på Gol og Voss de fleste avgangene.

- Passasjerene kommer fram til Oslo og Bergen, men må regne med forsinkelser opp til noen timer, sier Colstrup.

Dagtoget Oslo - Bergen tar normalt 6,5 timer og nattoget en time lenger.