OMSTRIDT: President Hamid Karzais bror, Ahmed Wali Karzai, har lenge vært mistenkt for å være innvolvert i både narkotika- og våpenhandel fra sin maktbase i Kandahar. Men forsøkene på å presse presidenten til å frata broren makt har vært fånyttes. Foto: AP/Allauddin Khan/Scanpix
OMSTRIDT: President Hamid Karzais bror, Ahmed Wali Karzai, har lenge vært mistenkt for å være innvolvert i både narkotika- og våpenhandel fra sin maktbase i Kandahar. Men forsøkene på å presse presidenten til å frata broren makt har vært fånyttes. Foto: AP/Allauddin Khan/ScanpixVis mer

Gir opp å bli kvitt Karzais bror

USA ville ha Hamid Karzai til å fjerne sin narkoanklagede bror fra makten i Kandahar.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||USA har gitt opp forsøkene på å overtale president Hamid Karzai til å fjerne den narkoanklagede broren sin fra makten i Kandahar.

President Barack Obama skal ha gitt den afghanske presidenten et ultimatum i forbindelse med valget sist høst, og krevde angivelig at han fratok Ahmed Wali Karzai posten som leder for provinsrådet i Kandahar, skriver The Times.

Presidentens bror omtales ofte som Kongen av Kandahar og narkotika-anklagene mot ham har versert i årevis.

Amerikanske og britiske diplomater, etterretningsfolk og politietterforskere har alle hevdet at Ahmed Wali Karzai er dypt involvert i den lukrative herointrafikken fra Sør-Afghanistan.

Selv avviser han anklagene og president Hamid Karzai har til nå holdt sin beskyttende hånd over broren.

Nå har USA og andre vestlige land gitt opp forsøkene på å bli kvitt den omstridte presidentbroren, bekrefter diplomatiske kilder overfor The Times.

Diplomatene legger ikke skjul på at de er skuffet over president Karzai, men hevder at de langt på vei er hjelpeløse, til tross for at den afghanske presidenten er helt avhengig av Vestens militære nærvær og milliardstøtte.

(NTB)