Gir opp å finne Gry i sandtaket

SKIEN: Søk med hunder etter levninger av Gry Hosein i et sandtak i Trommedalen ved Skien avsluttes i kveld. Ingenting er funnet etter flere dagers omfattende leting. Nå vurderer man å bruke miniubåt i nye vannsøk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Trommedalen kom i politiets søkelys etter at vitner meldte om flere observasjoner som kan ha vært bilen til Gamal Hosein. Han er siktet for drap på sin kone.

Hvem var spademannen?

Et ektepar skal ha sett en mann med en spade, og en bil som ligner Hoseins røde Opel Kadett stasjonsvogn. Denne observasjonen er gjort ved 15.15-tida lørdag 13. januar, samme dag Gry forsvant. Politiet gjentar at de som var i sandtaket med spade melder seg.

I dag deltok tilsammen 12 hunder med egen fører i søket etter Gry. Ingen markerte noen funn. I tillegg ble området som ble gjennomsøkt utvidet. Blant hundene som søker, finnes det noen som er spesialtrent til å kjenne lukten av kroppsvæsker fra døde mennesker. Hundene kan snuse opp disse luktene både på land, under bakken og i vann. Ingen av dem markerte noe i sandtaket.

Vurderer miniubåt

Rundspørringen i nabolaget til videokiosken og hjemmet til familien Hosein er over.

I dag startet politiet med nye søk i Skienselva. Overflatesøkene fortsetter i morgen. Da vil også 12 mannskaper fra Røde Kors delta i søk langs strendene. Leting langt land skjer fra Langbryggene i Skien sentrum, nedover Skienselva mot Porsgrunn. Søket langs land vil oogså skje i Frierfjorden og Voldsfjorden.

- Ingenting er foreløpig bestemt, men vi har snakket om å ta i bruk kamera som vil bli montert på en fjernstyrt miniubåt, sier politiadvokat Jon Borgen.

Kjørte lignende bil

En kvinne meldte seg i går for politiet og fortalte at hun har en bil som ligner på den Gamal Hosein disponerer. Hun opplyste at hun befant seg ved sandtaket i tidsrommet politiet er interessert i. Kvinnes bevegelser, som kjører en rød Mazda 626, med pickup og kapell, skal nå sammenlignes med de andre observasjonene som er gjort av lignende biler ved sandtaket.

Det er tilsammen kommet inn 600 tips, og politiet har foretatt 150 avhør av vitner i Gry-saken. Politiet fortsetter sitt arbeid med like mange etterforskere i helgen. Tilsammen jobber mellom 20 og 25 personer med Grys forsvinning, og mulige drap.