Gir opp håp om overlevende

Redningsledelsen tror ikke lenger det er håp om å finne to de savnede i Stjørnfjorden i Sør-Trøndelag i live. Redningsaksjonen ble klokken 19 lørdag omdefinert til søk etter omkomne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi har avsluttet redningssøket. Årsaken er blant annet funn vi har gjort og at vi ikke anser det som mulig at de skal ha overlevd i vannet så lenge, sier redningsleder Erik Walle ved Hovedredningssentralen for Sør-Norge til NTB.

Men mannskapene fortsetter letingen etter de to mennene i tjueårene og fritidsbåten som har vært savnet siden tidlig lørdag morgen.

Walle understreker at søket har vært svært grundig og han føler seg trygg på at mannskapene hittil har gjort det som kan gjøres. Mannskaper fra Røde Kors har beveget seg på land, og overflatefartøyer har søkt sammen med helikopter i området. Dykkere er også satt inn i letingen etter de to.

Avgjørelsen om å gå fra redningsaksjon til søk etter omkomne er tatt av Hovedredningssentralen, politimesteren i Sør-Trøndelag og lensmannen i Bjugn. De pårørende er orientert.

Mennene har tilknytning til distriktet, og er henholdsvis i midten og slutten av tjueårene. Leteaksjonen startet like etter klokka 04.30 lørdag morgen. En redningsvest, klær og en åre fra båten er funnet.

NTB