Gir opp hyttestrid

SANDEFJORD (Dagbladet): Hallvard Flatland tør ikke møte eksreder og utpressingsoffer Thor Christensen i retten. Nå kryper TV-kjendisen til korset og er villig til å gi fra seg hytta han angivelig kjøpte via travkjendis Atle Hamre.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En rettssak kunne ha skremt investorer vekk fra turistutbyggingen Flatland har lansert sammen med Arthur Buchardt i Tinn i Telemark.

- Jeg har ingen kommentar til denne saken, sier Flatlands advokat, Jan Erik Langangen. Han vil ikke si noe om de forslag til avtale som han har lagt fram på vegne av Hallvard Flatland.

Ellevilt

Tv-kjendisen selv var ikke tilgjengelig for kommentar i går.

Den elleville striden dreier seg om ei hytte i Uvdal som Flatland kjøpte av Thor Christensen med Atle Hamre som mellommann. To rettsinstanser har slått fast at hyttesalget er en del av den store utpressingssaken mot eksrederen.

I desember ble Atle Hamre dømt til fem års fengsel for å ha presset Christensen for 18 millioner kroner. For å skaffe til veie pengene under den årelange utpressingen skulle Hamre selge hytta til Christensen i Uvdal. Hytta ble betalt kontant - og overtatt av Flatland uten en kvittering. Men den har hele tida vært disponert av Atle Hamre.

I Kongsberg byrett ble Thor Christensen tilkjent eiendomsretten til hytta. Flatland og Hamre ble levnet liten ære i den famøse saken. Men Hallvard Flatland anket saken, og den er nå berammet til behandling i lagmannsretten 8. mai. Flatland har hele tida stått knallhardt på at han ikke kjente til utpressingen mot Thor Christensen. Selv etter at Atle Hamre ble dømt, har han ikke vært villig til å gi fra seg hytta.

Forlik

Men nå gir han seg. I all hemmelighet har Flatlands advokat, Jan Erik Langangen, framsatt forslag til forlik i saken overfor advokatene til Thor Christensen.

Et forslag gikk ut på at hytta skulle legges ut for salg. Christensen skulle få en million kroner. All gevinst over dette ville Flatland ha halvparten av. Men etter det Dagbladet forstår, falt det i svært dårlig jord hos Thor Christensen at Flatland ville tjene penger på en verdistigning på ei hytte byretten mener han ikke eier.

Forliksforslaget ble avvist. Seinere skal Flatland ha øket beløpet, men fortsatt forsøkt å få inn noen kroner selv ved et salg.

Ingen kommentar

Eksreder og utpressingsoffer Thor Christensen sier til Dagbladet at han ikke ønsker å kommentere hyttestriden ut over at den skal opp i retten på ny.

ØNSKER AVKLARING: Hallvard Flatlands advokat har i all hemmelighet framsatt forslag til forlik overfor advokatene til eksreder Thor Christensen. I bakgrunnen den omstridte hytta.