Gir oppfinnere et spark bak

Venture Cup er ment å gi norske oppfinnere et spark bak til å utvikle ideene sine til ferdige produkter. Mange legger nemlig ideene sine ned i en skuff, fordi de ikke orker de mange rundene med investorer, myndigheter og patentutstedere. I tillegg mangler mange motivasjon.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Blant de som kastet glans over konkurransen Venture Cup i Oslo i kveld var NHO-profilen Kristin Clemet, Henne-gründer og jurymedlem Ellen Arnstad og mangemillionær og investor Tharald Brøvig.

Ensomme oppfinnere

- Et slikt årlig arrangement er helt nødvendig i Norge. Vi trenger å økt ide- og verdiskapning her i landet. I tillegg er det en glimrende måte for investorer og gründere til å møte hverandre, sier Ellen Arnstad.

Hun tror det er mange oppfinnere som går ensomme rundt og ruger på en ide, men at det kun blir med det.

- Oppfinnerne trenger noen som kan inspirere dem til å gå videre, sier Arnstad, og mener at Venture Cup er et godt verktøy for akkurat det.

Iderikt land

- Venture Cup er et veldig flott tiltak, sier investor og mangemillionær Tharald Brøvig.

Han holdt et foredrag om opsjonsbeskatning under prisutdelingen, hvor han blant annet kritiserte myndighetene for å stikke kjepper i hjulene for nyutvikling i Norge ved å ha stramme skatteregler for gründere.

- Norge er full av gode ideer, og det er gründerne som skal være med å bygge opp fremtidens Norge. Da er det viktig å ligge i forkant, og ikke i bakkant, sier Brøvig.

Som investor ser han også et potensiale i Venture Cup, for det gir gründere en mulighet til å møte investorer som kan bidra med kapital.

- Gode ideer finner alltid penger, er Tharald Brøvigs motto.

Må kobles sammen

- Litt av problemet til norske gründere og oppfinnere er at de sitter på hver sin lille øy. De har ikke noe godt nettverk hvor de kan dele hverandres erfaringer, sier NHO-direktør Kristin Clemet.

- Mange sitter i med gode ideer i isolerte miljøer, blant annet på universiteter. Men de mangler noen som kan koble dem sammen. Det kan Venture Cup bidra til, sier Clemet.

Hun vurderer nå å gi de tre prisvinnerne et to års gratis medlemskap i NHO, slik at de kan komme inn i et nettverk med allerede etablerte bedrifter i Norge.

ELLEN ARNSTAD:</B> Mener gründere trenger noen som kan inspirere dem bedre.
<B>THARALD BRØVIG:</B> Mener Norge er full av gode ideer.
KRISTIN CLEMET:</B> Mener gründere må inn i et nettverk for å klare seg bedre.