Gir opposisjonen plass i Tunis´overgangsregjering

Tre opposisjonsledere får plass i Tunis´ overgangsregjering.

SAMLINGSREGJERING: Tunis´ statsminister Mohamed Ghannouchi annnonserte idag en samlingsregjering i Tunis. Ghannouchi har vært en langvarig alliert av den kastede presidenten Ben Ali, og flere ministere fra den tidligere regjeringa beholdt sine poster.(Foto: AP Photo/Hassene Dridi)
SAMLINGSREGJERING: Tunis´ statsminister Mohamed Ghannouchi annnonserte idag en samlingsregjering i Tunis. Ghannouchi har vært en langvarig alliert av den kastede presidenten Ben Ali, og flere ministere fra den tidligere regjeringa beholdt sine poster.(Foto: AP Photo/Hassene Dridi)Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tunisias statsminister Mohamed Ghannouchi la i dag fram hvem som skal sitte i overgangsregjeringen.
Tre opposisjonsledere får plass, men ministrene i den gamle regjeringen beholder nøkkelpostene innenriks-, utenriks-, forsvars- og finansminister.

Løslater fanger
Opposisjonslederen Najib Chebbi får stillingen som minister for regional utvikling. Også opposisjonslederne Ahmed Ibrahim og Mustafa Ben Jaafar får ministerposter.

Den nye regjeringen skal løslate politiske fanger, sa statsministeren og lovet også å etterforske alle som mistenkes for korrupsjon eller har samlet seg enorme formuer under det tidligere regimet.

Tunisia har vært preget av kaos og opptøyer i flere uker, og fredag ble president Zine Al-Abidine Ben Ali tvunget i eksil.

Ban Ki-Moon bekymret
Volden som har ledsaget regimeskiftet har fått FNs generalsekretær Ban Ki-moon til å bli bekymret.
Han ber om at lov og orden må gjeninnføres

- Vi er bekymret over tapene av liv, sa Ban på en pressekonferanse i Abu Dhabi idag.

Han kommenterte ikke faren for spredning av konflikten til andre land i regionen, men sa generelt at konflikten viser nødvendigheten av at lands myndigheter tar hensyn til folket behov.

(NTB-Reuters-AFP)