- Gir oppskrift på drap og terrorceller i Norge

Så seint som lørdag skal Krekar ha beskrevet hvordan nordmenn generelt kan drepes og kidnappes hvis mullaen ender i fengsel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Mulla Krekar er siktet for nye trusler som kan være egnet til å skape alvorlig frykt i befolkningen.

Det var innholdet i disse påståtte truslene som var den mest presserende årsaken til dagens pågripelse, får Dagbladet opplyst.

«Hvis jeg blir fengslet» Noen av uttalelsene som nå etterforskes av Politiets sikkerhetstjeneste (PST) kom så seint som på lørdag, på direkteoverføring til Krekars tilhengere på nettjenesten PalTalk. Noe av materialet ble viderepublisert på andre nettsteder.

Etter det Dagbladet erfarer skal han ha beskrevet det PST oppfatter som oppbygging av terrorceller. Han uttrykker også ønsker om dødelige angrep hvis han blir fengslet, ifølge etterforskningen.

Han kommenterer angivelig også hva slags islamister som bør delta i aksjonene, og metoder for hvordan nordmenn kan drepes og kidnappes, ifølge Dagbladets opplysninger.

Politifolk eller sikkerhetsagenter som har sørget for at han ble siktet ser ut til å utheves som mål, men i morgen er det ventet at PST også vil legge fram det de mener er Krekars trusler om drap på nordmenn generelt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer