Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Gir oss ikke før alle er ute

Redningsenheten fra Oslo brann- og redningsenhet tråkket i dag rundt i trange rom, glass, knuste gjenstander og oppfliset treverk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

ÅLESUND (Dagbladet): I dag fant de en omkommet i det sammenraste boligblokken.

- Dette er en psykisk krevende jobb for mannskapene ettersom vi vet at det finnes døde mennesker her. Vi har boret flere mindre hull og har brukt søkekamera, men har foreløpig bare funnet en omkommet. Den personen fant vi raskt i forbindelse med ryddearbeid. Vi gir oss ikke før alle fem er ute av bygget, sier brigadesjef Ståle Lindhardt til Dagbladet.no.

Han har med seg 17 andre mannskaper som er delt i to lag, og jobber intenst under svært vanskelige forhold.

- Sikkerheten for mannskapene kommer i første rekke. Det finnes mange bruddflater inne i de rommene vi har vært. Vi avstiver bygget etterhvert som vi tar oss innover. Deretter må vi rydde ut alt vi finner som er knust og ødelagt for å komme til med boremaskinen. I dag har vi gjort klart i boligens andre etasje for å starte kjerneboring gjennom murgulvet til første etasje i morgen. Vi har også vært i tredje etasje for å bore ned mot hulrom i andre etasjen der vi ellers ikke har kommet til, sier Ståle Lindhardt.

Mannskapene pakket sakene sine og tok kvelden klokka 18.30. Fredag fortsetter de å søke etter flere omkomne i boligblokken i Fjelltunveien 31 i Ålesund.

I morgen kommer også Id-gruppen fra Kripos for å identifisere de omkomne etterhvert som de blir hentet ut fra bygningen.

- Det vil deretter bli opp til de pårørende når de vil frigi navn, sier stabssjef John Kåre Flo.

PSYKISK KREVENDE: - Dette er en psykisk krevende jobb for manskapene ettersom vi vet at vi vil finne døde mennesker her, sier brigadesjef Ståle Lindhardt. Foto: Leif Stang / Dagbladet
PSYKISK KREVENDE: - Dette er en psykisk krevende jobb for manskapene ettersom vi vet at vi vil finne døde mennesker her, sier brigadesjef Ståle Lindhardt. Foto: Leif Stang / Dagbladet Vis mer
image: - Gir oss ikke før alle er ute
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media