Gir politiet fritt innsyn

Kongressmannen Gary Condit lar også etterforskerne få full adgang til leiligheten, telefonutskrifter og staben hans for å finne løsningen på forsvinningsgåten Chandra Levy (24).

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Condits advokat sier at Condit vil bringe på banen alt materiell som politiet mener er viktig for etterforskningen, inkludert DNA-prøver av ham. På spørsmål om Condit ville gjennomgå en løgndetektor-test var Abbe D. Lowell mer diffus. Han opplyser at Condit vil «lytte til politiet» hvis de ønsker en slik test, skriver The Washington Post. Chandra Levys familie har krevd Condit tar en løgndetektor-test for å finne ut om han snakker sant om forsvinningen.

Ifølge NRK har Condit nå sagt seg villig til å la seg løgnteste.

Innrømmet forhold

Chandra Levy jobbet som praktikant hos den demokratiske kongressmannen. Siden hun forsvant sporløst 30. april i år har saken fått bred omtale i amerikanske medier. Det har lenge vært kjent at Chandra overnattet i Condits leilighet flere ganger, men Condit holdt hele tiden fast ved at de to bare var venner. Først i sitt tredje politiavhør innrømmet han å ha hatt et seksuelt forhold til henne.

Condit har ikke status som mistenkt i saken, og politiet etterforsker saken som en forsvinningssak og ikke en kriminalsak. Etterforskerne har avhørt over 100 personer som var i kontakt med Levy de siste dagen før hun forsvant.

Falsk erklæring

I kjølvannet av sexavsløringene har også flyvertinnen Anne Marie Smith (39) stått fram og fortalt at hun har hatt et ti måneder langt forhold til den gifte kongressmannen Condit. Hun sier nå at Condit i etterkant ba henne lyve om hele affæren. Smith sier Condit ba henne signere en falsk erklæring om forholdet. Hun skal også fått beskjed om å holde seg unna etterforskerne i FBI.

Gary Condit sier han ikke har villedet noen i denne saken.

LIKE MYSTISK: Chandra Levy er fortsatt sporløst borte. Saken vekker enorm interesse i USA.