Gir politiet tyngre skyts

Politiet skal heretter få lov til å bruke halvautomat-våpen i spesielle oppdrag. Det bekrefter justis-minister Odd Einar Dørum overfor Dagbladet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

-  Dette er godt nytt og en vesentlig endring, sier lederen i Politiets Fellesforbund Arne Johannesen til Dagbladet. Våpendebatten blusset opp etter dødsranet i Stavanger. Politiet har lenge ønsket å skifte ut revolver med MP-5, som er et halvautomatisk våpen og langt mer treffsikkert.

Ifølge Johannessen fikk politiet i sommer støtte fra politidirektør Ingelin Killengren i dette kravet.

-  Vi kan ikke møte tunge kriminelle med en liten revolver. Det blir som å møte kanoner med sprettert, sier Johannessen. Han er fornøyd med at justisministeren følger opp rådet fra Politidirektoratet, noe som gjør politiet bedre rustet i kampen mot brutale og farlige kriminelle.

Ett av tre land

Dørum understreker overfor Dagbladet at Norge fortsatt er ett av tre land i Europa der politiet er ubevæpnet. Men politiet har lov å bruke våpen i spesielle situasjoner. I dag er det revolver som stort sett brukes. Dørum åpner nå for at politiet får halvautomatiske våpen eller tohåndsvåpen i noen biler.

-  En del biler i Oslo politidistrikt har allerede slikt utstyr, sier Dørum.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer