Gir politiet vann under opptøyene

Bildene av gutten er blitt et symbol på forsoning mellom politiet og Baltimores svarte befolkning.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bildet ble tatt av pastor M. Cromartie, og har siden gått runden på sosiale medier, blant annet etter at det ble postet av Chicago-pastoren Corey Brooks. 

One of many pictures that I captured today in the midst of helping clean up the city and it speaks VOLUMES #baltimore

Posted by Bishop M Cromartie on 28. april 2015

Cromartie sier til nettstedet Bustle at gutten forsøkte igjen og igjen å gi en vannflaske til politimannen, og at han tok bildet i det gutten vekket politimannens oppmerksomhet.

- Han var den eneste som delte ut vann, og det var så tankevekkende at han gjorde det helt alene. Det viste at han på tross av alt som foregikk, hadde gjort seg opp en egen mening om at han ville forsikre seg om at politiet hadde det bra. Kanskje han forstår at han en dag kan trenge deres hjelp, sier Cromartie til Bustle.

Gutten var sammen med familien sin, som hjalp til med opprydding etter de siste dagenes herjinger da bildet ble tatt.

Ifølge nettstedet har bildet nå ført til at flere av Baltimores innbyggere har valgt å møte politiet med forsonende handlinger, som å kjøpe pizza til politifolkene.

Baltimore opplevde natt til tirsdag de verste opptøyene siden raseopptøyene på 1960-tallet. Det ble utløst etter at Freddie Gray (25) brakk ryggen og døde etter å ha blitt arrestert av politiet.