Gir premenstruelle kvinner skylda

.. for at Røkke ikke får bygge giganthus i Asker.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no) Kjell Inge Røkke får ikke bygge villa i Asker på grunn av premenstruelle kvinner som ikke klarer å levere på kjøkkenet og i senga. Det mener Asker-arkitekten Finn Sandmæl, skriver VG.

Sandmæl har hisset seg grundig opp over Asker-striden rundt byggingen av Røkkes gedigne villa på Konglungen. Den 700 kvadratmeter store Røkke-villaen, som er arkitekttegnet, skal etter planen være 50 meter langt og ha plass til ikke mindre enn 14 biler i garasjen. Huset ligger ved vannet i et område der myndighetene ønsker å begrense byggingen av hus, og kommunen jobber med en verneplan for området.

Fra før står det et hus som Røkke ønsker å rive på tomta.

Røkke må vente

Saken har skapt stor diskusjon blant lokalpolitikerne, men Asker kommune vedtok til slutt å la Molde-milliardæren få bygge drømmehuset. Men Røkke var ikke i paradis lenge: Akershus fylkesutvalg vedtok å anke avgjørelsen.

Sandmæl har tatt den foreløpige bygge-nekten tungt og valgte i går å øse ut frustrasjonen i et leserinnlegg i lokalavisa Asker og Bærums Budstikke. Der gir han kvinner skylda for at byggingen er utsatt, skriver VG.

Sandmæl spør blant annet om det er noe feil med kvinnelige politikere. Han undrer seg over om kvinnene har engasjert seg i lokalpolitikken fordi de ikke får det til på kjøkkenet og i senga hjemme:

- Har de entret politikken som en kompensasjon for hjemlig udugelighet på kjøkkenet eller soverommet? skriver han.

SKREV LESERBREV: Arkitekt Finn Sandmæl går sterkt ut mot lokale kvinner i leserbrev. Foto: METTE MØLLER
SKREV LESERBREV: Arkitekt Finn Sandmæl går sterkt ut mot lokale kvinner i leserbrev. Foto: METTE MØLLER Vis mer

Rotter seg sammen

Han sier også at Røkke er blitt offer for kvinner som er både hevngjerrige og premenstruelle.

- Det er på tide å få det ut: At kvinner i alle lag ... har fått politikerne til å fatte en avgjørelse på gale premisser, sier han til VG og utelukker dermed at kvinner og politikere kan være de samme personene.

I leserbrevet skriver han at kvinnene som har jobbet med Røkke-saken, ikke tar avgjørelser basert på fornuft.

- Med kvinnelige saksbehandlere skal du som mann få føle hva hormonell syklus gjør med individets karakter, skriver han, og legger til at kvinnenen pirres til å ta initiativ i byggesaken. Det er han ikke begeistret for:

- ... et initiativ som mannen i likestillingens tidsalder ønsker han opplevde på soverommet, skriver arkitekten.

Selv stoppet av kvinner

Til VG sier Sandmæl at kvinner er detaljerte, aldri glemmer og gjentar det samme gang på gang.

- Det er en kjensgjerning at det i mange år er kvinner som har stukket kjepper i hjulene på mine bygningesporsjekter, sier han.

Sandmæl har en saklig innvending mot byggenekten. Han mener at området der Røkke vil bygge, er innmark og ikke omfattes av verneplanen som Asker kommune jobber med.

- Røkke bør få bygge, konkluderer han.

Røkkes byggesøknad sendes nå tilbake til Asker kommune. En avgjørelse i kommunen kan ankes til fylkesmannen, og i siste instans er det Miljøverndepartementet som avgjør Røkkes byggesøknad.

STRIDENS KJERNE:</B> Her på Konglungen vil Røkke og familien hans bygge og bo.