Gir Røkke mye skyld

Politiadvokat Susie Bergstrand mistenker Kjell Inge Røkke for å ha medvirket til at flere tiltalte endret forklaring til fordel for Røkke i sertifikat-saken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bergstrand gikk hardt ut mot forsvarer Ellen Holager Andenæs og øvrige forsvarere som har lagt vekt på at det ble holdt en eksamen på Røkkes kontor 21. mai 2001. Denne skal ha vært grunnlaget for at båtmekler Erik Øye, personlig assistent John Inge Valand og Røkke fikk utstedt et båtsertifikat klasse VIII.

-  Vi mener at det aldri ble avholdt noen reell eksamen, og vi mener at det som har skjedd er straffbart selv om det er avholdt eksamen. Betalingen av 100 000 kroner medfører at det foreligger korrupsjon, sa Bergstrand.

Hun trakk fram Røkkes drapstrussel overfor Erik Øye som eksempel på hvordan de tiltalte lagde en dekkoperasjon da de ble avslørt av Dagens Næringsliv.

-  Hvis du går til media med dette, skal jeg drepe deg, skal Røkke ha sagt til Øye.

Bergstrand brukte deler av sin prosedyre til å antyde at både båtmekler Øye og tidligere sjøfartsinspektør Claes Pallin, har endret sine forklaringer til fordel for Røkke under etterforskningen.

-  Vi aner en rød tråd i hvordan de opptrådte da saken ble avdekket, sa hun. Aktoratet mener dessuten at DN avslørte kriminell virksomhet i et finansmiljø på Aker Brygge.

ANKLAGET AV POLITIADVOKATEN: Kjell Inge Røkke.
ANKLAGET AV POLITIADVOKATEN: Kjell Inge Røkke. Vis mer