Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Gir seg selv karantene til 2011

Bjarne Håkon Hanssen lover å holde seg unna helsesaker.

HOLDER SEG UNNA:  Bjarne Håkon Hanssen sier han er overrasket over oppstyret rundt hans karrierevalg. I dag sender han dokumentasjon til karanteneutvalget, som skal avgjøre når han kan begynne som rådgiver i First House. Foto: John T. Pedersen/Dagbladet
HOLDER SEG UNNA: Bjarne Håkon Hanssen sier han er overrasket over oppstyret rundt hans karrierevalg. I dag sender han dokumentasjon til karanteneutvalget, som skal avgjøre når han kan begynne som rådgiver i First House. Foto: John T. Pedersen/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): Som PR-mann, lover Bjarne Håkon Hanssen (47) å holde seg unna helsesaker fram til 2011.

Den tidligere helseministeren sier han har god samvittighet for prosessen rundt jobbskiftet, men lover også å holde seg unna helsesaker i minst ett år, uansett hva karanteneutvalget beslutter når han begynner i jobben som PR-rådgiver.

- Uavhengig av karantene, vil jeg holde meg unna helse til tidligst i 2011. Da vil det være et nytt helsebudsjett på bordet, som jeg ikke har hatt noe med å gjøre, sier Bjarne Håkon Hanssen til Dagbladet.

- Hva regner du som helsesaker?

— Da tenker jeg hele bredden. Helseforetak, helseforsikring, legemiddelindustri — alt som har med helse å gjøre.

Ingen døråpner
Hanssen har fått kritikk etter å ha takket ja til å bli partner i det nystartede PR-firmaet First House. Etter planen skal han begynne i midten av januar. Hanssen avviser kritikken, og bedyrer at han vil være forsiktig med å bruke kontaktene sine i regjeringen, for å hjelpe kundene sine.

RÅDGIVER:  Bjarne Håkon Hanssen skal etter planen begynne å jobbe i First House i midten av januar, men får trolig karantenetid etter stillingen som statsråd. FOTO: FIRST HOUSE
RÅDGIVER: Bjarne Håkon Hanssen skal etter planen begynne å jobbe i First House i midten av januar, men får trolig karantenetid etter stillingen som statsråd. FOTO: FIRST HOUSE Vis mer

- Jeg kommer ikke til å ringe Sigbjørn og være en døråpner for møter i finansdepartementet. Det synes jeg er å misbruke nettverket. Kundene må til slutt greie seg selv, men de kan jo få hjelp.

I First House blir han kollega med blant annet sin tidligere statssekretær Ketil Lindseth og statsminister Jens Stoltenbergs statssekretær Jan-Erik Larsen — i tillegg til PR-mannen Bjørn Richard Johansen.

I dag sender Hanssen en erklæring til karanteneutvalget, som vil avgjøre når han kan begynne, og om han eventuelt må flytte fra leiligheten han leier i bygget der First House skal ha sine lokaler.

Ryddig
- Er du overrasket over oppmerksomheten denne saken har fått?

- Ja, jeg må vel være ærlig og si at jeg ikke trodde det skulle være så mye.

- I etterkant, er du helt trygg på at dere har gjort alt riktig?

KOLLEGA: Tidligere statssekretær ved Statsministerens kontor, Jan-Erik Larsen skal jobbe i First House sammen med Bjarne Håkon Hanssen. FOTO: FIRST HOUSE
KOLLEGA: Tidligere statssekretær ved Statsministerens kontor, Jan-Erik Larsen skal jobbe i First House sammen med Bjarne Håkon Hanssen. FOTO: FIRST HOUSE Vis mer

- Jeg er trygg i mitt hode, på at vi har det. Men det Bjørn Richard Johansen har tatt selvkritikk på, er at han vært litt i overkant ivrig. Jeg vet at jeg har opptrådt ryddig.

- Dette har ikke vært et PR-triks for å få byrået kjent?

- Nei, jeg tror alle kan se at det ikke er tilfellet.

I juli
Hanssen sier han hørte om planene om å starte et rådgivningsfirma allerede i vår, men at beslutningen om å si ja, først ble tatt 20. oktober. Han avviser at han hadde bestemt seg for å begynne i First House allerede før valget.

- Bjørn Richard Johansen snakket med Jan-Erik Larsen i vår, og det ble også nevnt for meg da. Men første gang det ble presentert var i juli.

- Når besluttet du å si ja?

- Fra den åttende, da jeg fikk et formelt tilbud, til den 20. oktober, brukte jeg tid på å en del spørsmål til Bjørn Richard om hvordan ting kunne fungere. Jeg ser at det i etterkant kan virke som om jeg var for involvert, men jeg sa hele veien at jeg ville tenke på dette helt til jeg skulle gå av. Den 21. oktober sa jeg offisielt ja, sier Hanssen.
Han bekrefter at det også var da han tok beslutningen.

- Kan flytte
Adresseavisa skrev lørdag om hvordan Hanssen, etter å ha flyttet ut fra kona, har fått seg leilighet i samme bygg som First House skal ha lokaler. Det sier den tidligere ministeren var av rent praktiske årsaker. Etter å ha bodd hos venn og kommende kollega i First House, Jan-Erik Larsen noen dager, måtte han ha en finne seg noe eget.

- Da situasjonen oppsto privat, og jeg måtte finne meg et nytt sted å bo, fikk jeg et råd av Jan Erik Larsen, om Inkognitogata. Det var før jeg bestemte meg for å ta jobben, og det var ingen forpliktelser.

—Er det ikke problematisk å bo i samme bygget som arbeidsgiveren du trolig skal ha karantene fra?

- Jeg skal legge fram alt for karanteneutvalget, og hvis de har noen innsigelser, så vil jeg ta konsekvensene av det.

—Da finner du deg en ny leilighet?

—Ja.

LEILIGHET OG KONTOR: I dette bygget skal konsulentselskapet First House etablere seg. Bjarne Håkon Hanssen har også en leilighet i bygget. FOTO: HANS ARNE VEDLOG
LEILIGHET OG KONTOR: I dette bygget skal konsulentselskapet First House etablere seg. Bjarne Håkon Hanssen har også en leilighet i bygget. FOTO: HANS ARNE VEDLOG Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media