STILLER IKKE: Hilde Opoku stiller ikke til gjenvalg som nasjonal talsperson for Miljøpartiet De Grønne, men vil i stedet legge kreftene i å være varaordfører i Trondheim. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix
STILLER IKKE: Hilde Opoku stiller ikke til gjenvalg som nasjonal talsperson for Miljøpartiet De Grønne, men vil i stedet legge kreftene i å være varaordfører i Trondheim. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpixVis mer

Gir seg som MDG-leder

Opoku stiller ikke til gjenvalg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hilde Opoku stiller ikke til gjenvalg som nasjonal talsperson for Miljøpartiet De Grønne, men vil i stedet legge kreftene i å være varaordfører i Trondheim.

Siden 2014 har Opoku sammen med Rasmus Hansson frontet MDG i en periode der partiet raskt har vokst i oppslutning og antall medlemmer. Men i april trapper Opoku ned jobben for partiet, noe hun lørdag vil gi beskjed om til MDGs landsstyremøte, skriver Klassekampen.

- To jobber som krever 150 prosents innsats har vist seg å være for mye, sier Opoku til avisen.

Hun ble varaordfører i Trondheim etter MDGs brakvalg i høst, og de siste månedene har hun balansert mellom nasjonal og lokal politikk.

- Det har vært en kraftanstrengelse å gjøre dette siste løftet, å mobilisere landet rundt for å få på plass såpass mange lister, sier Opoku.

Miljøpartiet De Grønne har ingen partileder, men to nasjonale talspersoner.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram