Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Gir seg som Syria-megler grunnet «ukultur og slengbemerkninger» i FN

Kofi Annan gir seg som spesialutsending for Syria.

GIR OPP: Kofi Annan har tidligere erklært seg skuffet over at FNs sikkerhetsråd ikke klarte å komme til enighet om Syria. Nå har han trukket seg som spesialutsending. Foto: Fabrice Coffrini / AFP / NTB Scanpix
GIR OPP: Kofi Annan har tidligere erklært seg skuffet over at FNs sikkerhetsråd ikke klarte å komme til enighet om Syria. Nå har han trukket seg som spesialutsending. Foto: Fabrice Coffrini / AFP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Nyhetsvarselet om Annans avgjørelse kommer ved 1650-tida torsdag ettermiddag. Det er nedslående nyheter de som håper på en løsning på den allerede kritiske situasjonen i Syria, der regimet for fote dreper sitt eget folk - og opprørere er involvert i harde kamper som har utviklet seg til full borgerkrig.

Annan begrunner sin avgjørelse med «ukultur og slengbemerkninger» i FNs sikkerhetsråd. Ban karakteriserer det ifølge NTB som «dypt beklagelig» at Annan nå trekker seg.

Annan har tidligere erklært seg «skuffet» over sikkerhetsrådets manglende evne til å komme til enighet om Syria. Kina og Russland har nektet handling mot Bashar al-Assad.

Annan ble utnevnt som spesialutsending i slutten av februar. I mars utarbeidet han en sekspunktsplan som partene sluttet seg til. Våpenhvile ble inngått, men den er ikke blitt respektert.

Det snart halvannet år lange opprøret, som nå blir karakterisert som en ren borgerkrig, har så langt krevd minst 20 000 menneskeliv, ifølge eksilgruppen Syrian Observatory for Human Rights

Avgjørende Presidenten sa i går at Syria står midt i et avgjørende slag om landets framtid.

Ifølge ham har hæren forsvart syriske verdier og vist besluttsomhet i sin innsats for å stanse «kriminelle terroristbander».

De væpnede opprørerne i Syria blir konsekvent omtalt som «terrorister» av Assads regime.

De siste ukene har syriske regjeringsstyrker vært i harde kamper med opprørere i storbyene Damaskus og Aleppo. Kampene raser videre også i andre byer i landet.

- Henrettet Natt til torsdag kom det ubekreftede meldinger om at minst 35 personer ble drept av syriske soldater i en forstad til Damaskus onsdag. Opprørere og øyenvitner hevder drapene skjedde da den syriske hæren angrep og bombet området Jdeidet Artouz.

- Da soldatene og stridsvognene dro rundt 16 fant vi minst 35 lik, sier en innbygger i området på telefon til Reuters.

- Nesten alle var henrettet med et skudd i ansiktet, hodet og nakken i sine hjem, la han til.

Ifølge Syrian Observatory for Human Rights var brorparten av de drepte sivile.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media