Gir seg som Syria-megler grunnet «ukultur og slengbemerkninger» i FN

Kofi Annan gir seg som spesialutsending for Syria.

GIR OPP: Kofi Annan har tidligere erklært seg skuffet over at FNs sikkerhetsråd ikke klarte å komme til enighet om Syria. Nå har han trukket seg som spesialutsending. Foto: Fabrice Coffrini / AFP / NTB Scanpix
GIR OPP: Kofi Annan har tidligere erklært seg skuffet over at FNs sikkerhetsråd ikke klarte å komme til enighet om Syria. Nå har han trukket seg som spesialutsending. Foto: Fabrice Coffrini / AFP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Nyhetsvarselet om Annans avgjørelse kommer ved 1650-tida torsdag ettermiddag. Det er nedslående nyheter de som håper på en løsning på den allerede kritiske situasjonen i Syria, der regimet for fote dreper sitt eget folk - og opprørere er involvert i harde kamper som har utviklet seg til full borgerkrig.

Annan begrunner sin avgjørelse med «ukultur og slengbemerkninger» i FNs sikkerhetsråd. Ban karakteriserer det ifølge NTB som «dypt beklagelig» at Annan nå trekker seg.

Annan har tidligere erklært seg «skuffet» over sikkerhetsrådets manglende evne til å komme til enighet om Syria. Kina og Russland har nektet handling mot Bashar al-Assad.

Annan ble utnevnt som spesialutsending i slutten av februar. I mars utarbeidet han en sekspunktsplan som partene sluttet seg til. Våpenhvile ble inngått, men den er ikke blitt respektert.

Det snart halvannet år lange opprøret, som nå blir karakterisert som en ren borgerkrig, har så langt krevd minst 20 000 menneskeliv, ifølge eksilgruppen Syrian Observatory for Human Rights

Avgjørende Presidenten sa i går at Syria står midt i et avgjørende slag om landets framtid.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer