IKKE UPASSENDE:  - Jeg tror han kommer til å snakke om anmeldelsen, uten å gå inn på upassende detaljer, sier Strauss-Kahns partikollega, Jean-Marie Le Guen. EPA/MAXPPP/OLIVIER CORSAN
IKKE UPASSENDE: - Jeg tror han kommer til å snakke om anmeldelsen, uten å gå inn på upassende detaljer, sier Strauss-Kahns partikollega, Jean-Marie Le Guen. EPA/MAXPPP/OLIVIER CORSANVis mer

Gir sitt første tv-intervju

I dag gir Dominique Strauss-Kahn sitt første tv-intervju etter voldtektssaken mot ham.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I mai i år ble sjefen for det internasjonale pengefondet Dominique Strauss-Kahn siktet for voldtektsforsøk. Stuepiken som anmeldte Strauss-Kahn, fortalte hele verden i detalj hvordan pengefond-sjefen voldtok henne. Noen uker senere ble Strauss-Kahn frifunnet.

Nå skal han gi sitt første tv-intervju etter skandalen, til den franske TV-kanalen TF1, melder Reuters.

Nær venn
Intervjuet har den franske tv-kanalen TF1 fått, og det er planlagt at intervjuet skal sendes live. Personen som skal intervjue ham, Claire Chazal, er en nær venn av Strauss-Kahns kone som også er tidligere tv-journalist.

Mange er spente på hva Strauss-Kahn vil si under intervjuet. Det er antatt at han vil snakke om overgrepet, men også at han vil forsøke å fokusere på den internasjonale økonomiske krisen, for å gjenopprette sin posisjon og troverdighet som politiker.

- Upassende detaljer
- Jeg tror han kommer til å snakke om anmeldelsen, uten å gå inn på upassende detaljer, sier Strauss-Kahns partikollega, Jean-Marie Le Guen.

- Frankrike vil åpenbart ha en forklaring på hva som skjedde, men ikke noen overdreven utleggelse av detaljer, sier hun.