Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Gjenskaper Titanic

Gir skipet nytt liv: Snart kan du seile med «Titanic»

Lager en tro kopi av det berømte skipet.

SJØSETTES: Titanic II, som sjøsettes i 2018 dersom alt går etter planen, er en replika av skipet som sank i 1912. Slik ser det ut ombord på skipet. Video: Blue Star Line Vis mer Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er 106 år siden britiske passasjerskipet RMS Titanic traff et isfjell og sank til havets bunn.

Allerede i 2013 ble det klart at den australske milliardæren Clive Palmer ville finansiere en kopi av det originale skipet Titanic, kalt Titanic II.

Etter planen skulle skipet stå klart allerede i 2018, men milliardæren møtte på noen pengeproblemer underveis. Prosjektet ble utsatt på ubestemt tid, men nå har Palmer offentliggjort at skipet skal være klart innen 2022, melder CNN.

En tro kopi

SPISESALEN: I denne spisesalen kan du gjenskape scenene hvor Rose sitter ved spisebordet omgitt av familien. Foto: Blue Star Line
SPISESALEN: I denne spisesalen kan du gjenskape scenene hvor Rose sitter ved spisebordet omgitt av familien. Foto: Blue Star Line Vis mer

Titanic II skal ferdigstilles ved hjelp av Palmers eget rederi, Blue Star Line, og bilder fra rederiet avslører at skipet vil få det samme designet den originale båten hadde da den traff isfjellet i 1912.

I likhet med det originale skipet vil også kopien være utstyrt med lugarer for første-, andre- og tredjeklasse. De store luksuriøse trappene vi kjenner fra filmen, dukker også opp igjen.

På det originale skipet var imidlertid disse trappene forbeholdt gjestene som reiste med første klasse. Det er uvisst om det også vil være slik for det nye skipet, eller om alle de reisende vil få tilgang til de berømte trappene.

TRAPPA: Denne trappa vil mange kjenne igjen fra filmen. Slik vil den se ut på skipet Titanic II, ifølge rederiet. Foto: Blue Star Line
TRAPPA: Denne trappa vil mange kjenne igjen fra filmen. Slik vil den se ut på skipet Titanic II, ifølge rederiet. Foto: Blue Star Line Vis mer

Det nye skipet vil også følge den originale ruta, fra Southampton til New York. I tillegg vil skipet reise rundt i verden og besøke forskjellige havner, for å «inspirere og spre mystikk», forklarer Palmer på rederiets hjemmesider.

Flere redningsvester

Det er likevel noen ting som skiller det nye skipet fra originalen. Selv om Titanic II, i likhet med originalen, bare har plass til 2500 passasjerer, har det heldigvis flere redningsvester.

På det originale skipet var det nemlig verken nok redningsvester eller redningsflåter for alle passasjerene. Noe som resulterte i at rundt 1500 personer omkom i forliset.

- Blue Star Line vil gi deg en autentisk Titanic-opplevelse med et skip og lugarer som er identiske med det originale skipet, samtidig som vi vil integrere moderne sikkerhetsrutiner og navigeringsystemer for å gi deg en luksuriøs opplevelse med høy komfort, forklarer Palmer i pressemeldingen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!