Gir suppe-posene et ansikt

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Trebarnsmoren MARI MAURSTAD nøler ikke et sekund: - Skal du gi suppeposene et ansikt? Da har du kommet til rett menneske. Moren min lever av «Rett i koppen», og hos oss er det enten ingenting eller poser - i hvert fall når jeg og praktikanten lager mat. Det halvferdige kommer i mange kjekke smaker, forsikrer skuespilleren. Hun har ganske enkelt ikke tid til å legge verken sjela eller kveldstimene i middagsmaten. - Et sted må man finne salderingsposten. Jeg har valgt kjøkkenet, konstaterer hun, og røper at familiens favorittpose er tomatsuppe med makaroni. Kitschkongen KJETIL ROLNESS avslører at han aldri lager mat. - Jeg kjøper enten pita eller pasta fra det lokale gatekjøkkenet på hjørnet - eller spiser på kafé og restaurant. Nylig gikk han riktignok til innkjøp av en halvfabrikkert nudelpose til fem kroner - vel å merke som et eksperiment. - Har du noen gang bakt en kake? - Aldri. Men jeg vet at det bakes. Jeg har sett andre gjøre det, og har hørt om enda flere. Den som hadde mistenkt NRK-medarbeideren GUNVOR HALS for å tilhøre Ingrid Espelids disipler, har bommet stygt. Hun sverger til Toro, Knorr og andre raske løsninger når sultne unger kommer hjem fra barnehagen og må fylles opp umiddelbart. - Frossenpizza? Ja, det hadde vi til middag i dag. Og suppeposer bruker jeg rett som det er - med litt grønnsaker på toppen. Jeg prioriterer ikke kjøkkenet. Da gjelder det å fylle opp magene brennfort - med hva er av mindre betydning. - Lager du fiskegrateng fra bunnen? - Å nei, jeg bruker den frosne. Men den tar egentlig for lang tid, den også. Skribenten EVA SCHRAM minnes yngre, travle dager da hverdagen besto av småbarnsglam, overtid - og halvfabrikata på middagsbordet. - Hadde du ringt for ti år siden, skulle jeg gitt både frysedisken og pulvermaten et ansikt. Jeg hadde ikke tid til å prioritere matlaging. Det har jeg heldigvis nå. Jeg har voksne barn, mindre arbeidspress og lever et langsommere liv, forteller hun. Høyre-politikeren KRISTIN CLEMET driver et slags vekselbruk: hun bruker både poser og ferske råvarer. - Mye halvfabrikata er et godt utgangspunkt for å gjøre noe mer ut av rettene, påpeker hun - og legger til: - Det handler jo ikke alltid bare om tid, men om hva man klarer å frambringe over grytene.