Gir SV sjansen

Sosialistisk Venstreparti skal samle stortingsgruppen for å vurdere regjeringspartienes budsjettilbud.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

- Vi er klare, sa en blid Kristin Halvorsen til Dagbladet.no minutter etter at bruddet ble kjent.

- Hvis bruddet ikke bare handler om rammene, men om innretning, kan det kanskje komme noe ut av samtaler mellom oss og regjeringen, sa hun.

Like etter at bruddet med Arbeiderpartiet var et faktum torsdag formiddag, tok regjeringspartiene budsjettkontakt med SV. Partene møttes klokka 13 på kontoret til KrFs parlamentariske leder Jon Lilletun.

- Vi har gitt SV et tilbud som partiet nå skal vurdere, sier Høyres budsjettforhandler Oddvard Nilsen. Han vil ikke si om tilbudet er det samme som Arbeiderpartiet takket nei til.

SVs partileder Kristin Halvorsen vil heller ikke gi noen detaljer, ut over det at skole står høyt på SVs prioriteringsliste.

- Men det skal gode grunner til at SV skal redde en høyredominert regjering, sier hun.

Under SVs landsstyremøte sist helg vurderte partiledelsen muligheten for at regjeringspartiene ville ta kontakt for om mulig å få til en budsjettavtale. Halvorsen sa da at alle usosiale kutt må fjernes fra regjeringens forslag, særlig kuttene på skolesektoren.

Hun sa også at SV står KrF nærmere enn Ap i en del økonomiske, sosiale og miljøpolitiske spørsmål, men at det er langt større avstand i viktige verdispørsmål.

Under presentasjonen av SVs alternative budsjett 30. oktober, sa partilederen at «vi er tilsnakkendes, men ikke billige i drift».

SV vil også ha et stramt budsjett, men med andre prioriteringer. Partiet vil gjeninnføre utbytteskatten, gi mer penger til kommunene og flytte penger fra privat til offentlig sektor.

PS: 'Noen budsjettløsning med SV er i praksis utenkelig. Den politiske avstanden mellom regjeringen og SV er betydelig større enn til Arbeiderpartiet', skriver Dagbladet.nos kommentator i dag. Les hele kommentaren.

(Dagbladet.no og NTB)

<B>SV:</B> SVs Kristin Halvorsen er åpne for samarbeid om budsjett, men ikke uten betingelser.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer