Gir tele-Tormod nye milliarder

Telenor-sjef Tormod Hermansen får sannsynligvis nye milliarder til å handle for.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det blir ikke satt noen ramme for hvor mange milliarder aksjekapitalen til telenor skal kunne utvides med når selskapet snart sendes på børs. I dag gikk Arbeiderpartiets stortingsgruppe gikk i dag sammen med Høyre inn for å fjerne Stoltenbergregjeringens foreslåtte ramme på 25 milliarder.

Dermed blir det opp til Telenors generalforsamling, samferdselsministeren, å bestemme hvor mye ny kapital som skal hentes inn på børsen. Det kan bety nye milliarder i kassa for Tormod Hermansen, som kan komme godt med når han skal på handletur den fusjonsstormen den internasjonale tele - og It-bransjen har blitt.

- Vi gir regjeringen en fullmakt til å avgjøre dette spørsmålet, sier Aps saksordfører Ola Røtvei til NTB. Han begrunner snuoperasjonen med IT-aksjenes kraftige svingninger på børsene de siste månedene.

Stoltenbergregjeringen gikk også på en liten smell i aksjerabatt-spørsmålet. Høyre og sentrum går inn for å la småsparere få billige aksjer i Telenor, Arbeiderpartiet er imot fordi de mener dette først og fremst vil komme de rike til gode.

Når Telenor sendes på børs regner regjeringen med å redusere sin eierandel med 15-20 prosent gjennom en kombinasjon av kapitalutvidelse (emisjon) og et såkalt spredningssalg av aksjer. Ap og sentrum sikret flertall for at staten beholder 51 prosent av aksjene i Telenor. Høyre og Frp mener at staten bør selge alle sine aksjer i selskapet, mens SV er imot enhver for privatisering.

(Dagbladet.no)