Gir ungdom tusenlapp til skolebøker

Arbeiderpartiets leder Thorbjørn Jagland vil gi alle elever i den videregående skolen 1000 kroner i året. Pengene skal brukes på skolebøker. Høyre er ikke negativ til Jaglands forslag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

To måneder før årets valg forsøker Arbeiderpartiets leder Thorbjørn Jagland å sanke stemmer hos ungdommer ved å dele ut penger.

På AUF sin sommerleir på Utøya i dag sa Jagland i sin tale at alle elever i den videregående skolen hvert år skal få 1000 kroner i stipend. Pengene skal brukes på skolebøker.

I tillegg gjentok han et gammelt forslag om å opprette en utlånsordning som gjør at skolebøker sirkulerer gratis mellom elevene slik at de slipper å kjøpe dem.

Jagland understreket at forslaget var en stor investering, men han var trygg på at den ville lønne seg og at det ville være en god fordelingspolitikk for samfunnet.

Positive

Høyre, som fronter skolepolitikk som en av sine viktigste valgkampsaker, er ikke negative til Jaglands 1000-kroner forslag.

- Vi vil ikke avvise dette umiddelbart for vi er innstilt på å bruke mer ressurser på skolen. Men vi vil prioritere videreutdanningen og opplæringen av lærerne før eventuelt et skolebok-stipend, sier partiets skolepolitiske talsmann Petter Løvik.

Når det gjelder pengestøtte til skolebøker mener Løvik det er viktig å se hele studiefinansieringen samlet, og ikke på enkelttiltak.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer