Gir ut bok av Breiviks far

Får tittelen «Min skyld?».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Arve Juritzen presenterer i formiddag høstens nyheter fra Juritzen forlagene. Her bekrefter Juritzen at de at Anders Behring Breiviks far Jens Breivik gir ut bok på forlaget i løpet av høsten.

Forlaget bekrefter nå at de skal gi ut boka, som får tittelen «Min skyld?». D

«Jeg føler skyld. Og jeg føler ansvar. Hva om jeg hadde vært en bedre far? Ville Anders gjort det han gjorde da?» skriver Jens Breivik i boka, ifølge forlegger Arve Juritzen.

 - Dette er på en måte kjernen i boka. Vi har jo, tror vi, blitt kjent med Jens Breivik gjennom rettssakene, gjennom omtale i media og gjennom andre bøker. Han har blitt framstilt veldig negativt. Han har blitt framstilt som en som ikke gjorde jobben sin som far. Han har blitt framstilt som en dårlig ektemann, og han har aldri tatt til motmæle før nå. Nå kommer hans historie, sier Juritzen på en pressekonferanse i dag.

- Selvkritisk Jens Breivik har tidligere reagert kraftig på hvordan han er blitt framstilt i bøker som er utgitt om Anders Behring Breiviks oppvekst, blant annet Marit Christensens bok «Moren».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer