Gir ut tegneserie

Nelson Mandelas liv blir tegneserie til inspirasjon for unge sørafrikanere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Tidligere president i Sør-Afrika, Nelson Mandela, har lansert den første utgaven i en serie tegneseriehefter om hans liv.

Tegneseriene skal inspirere unge sørafrikanere til å lese mer, skriver nyhetsbyrået Associated Press.

- Du vet du er virkelig berømt når du blir en tegneseriefigur, sier 87-åringen fredag på Nelson mandela Stiftelsen i Johannesburg.

Ved å fortelle mandelas historie med fargerike bilder håper stiftelsen å bidra til bekjempelse av fattigdom, analfabetisme og isolasjon.

En million eksemplarer vil bli distribuert gratis på skoler og som innstikk i aviser. De tilsammen ni tegneserieheftene er en del av et større prosjekt, som også inkluderer utstillinger og læremateriell.

Mandela tilbrakte 27 år i fengsel for å trosse det hvite mindretallsstyret, men ble Sør-Afrikas første fargede president i 1994.

- En av de få fordelene ved fengsel, er at du har tid til å lese. Hvis tegneserien når nye lesere, er prosjektet verd det, sier Mandela.

Første utgaven av tegneserien er på engelsk, men stiftelsen planlegger å oversette den til alle de elleve offisielle språkene i Sør-Afrika.

IKON BLIR TEGNESERIEHELT: - Du vet du er virkelig berømt når du blir en tegneseriefigur, sier Nelson Mandela.