Gir ut tegneserie

Nelson Mandelas liv blir tegneserie til inspirasjon for unge sørafrikanere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Tidligere president i Sør-Afrika, Nelson Mandela, har lansert den første utgaven i en serie tegneseriehefter om hans liv.

Tegneseriene skal inspirere unge sørafrikanere til å lese mer, skriver nyhetsbyrået Associated Press.

- Du vet du er virkelig berømt når du blir en tegneseriefigur, sier 87-åringen fredag på Nelson mandela Stiftelsen i Johannesburg.

Ved å fortelle mandelas historie med fargerike bilder håper stiftelsen å bidra til bekjempelse av fattigdom, analfabetisme og isolasjon.

En million eksemplarer vil bli distribuert gratis på skoler og som innstikk i aviser. De tilsammen ni tegneserieheftene er en del av et større prosjekt, som også inkluderer utstillinger og læremateriell.

Mandela tilbrakte 27 år i fengsel for å trosse det hvite mindretallsstyret, men ble Sør-Afrikas første fargede president i 1994.

- En av de få fordelene ved fengsel, er at du har tid til å lese. Hvis tegneserien når nye lesere, er prosjektet verd det, sier Mandela.

Første utgaven av tegneserien er på engelsk, men stiftelsen planlegger å oversette den til alle de elleve offisielle språkene i Sør-Afrika.

IKON BLIR TEGNESERIEHELT: - Du vet du er virkelig berømt når du blir en tegneseriefigur, sier Nelson Mandela.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer