Giske: - Dropp kopisperrer

Vil fjerne hinder for avspilling av digital musikk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Kulturminister Trond Giske oppfordrer alle plateselskaper og Internett-butikker til å droppe kopisperrer som hindrer avspilling av digital musikk.

Mandag annonserte Apple og EMI at hele EMIs musikk- og videokatalog vil selges uten de utskjelte kopisperrene DRM på iTunes, verdens største musikkbutikk på nettet. Fra mai trenger du ikke lenger ha Apples egen MP3-spiller, iPod, for å spille av EMI-sanger kjøpt på iTunes.

- Jeg håper alle andre plateselskaper og internettbutikker følger dette eksemplet og fjerner alle hindringer for avspilling av digital musikk, sier kulturminister Trond Giske (Ap) i en kommentar til Dagbladet.

Enkelte digitale kopisperrer hindrer også at du kopierer musikken ubegrenset. Kulturministeren vil imidlertid ikke ha bort disse sperrene, bare dem som hindrer avspilling på ulike avspillere.

- Hvis plateselskapene vil fjerne alle kopisperrer er det kjempebra, men det er ikke noe krav fra meg. Jeg tror nok at vi må finne oss i at det legges visse begrensninger på bruken av digital musikk for å hindre massekopiering, sier Giske.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer