Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Giske - ikke Tajik - på LO-debatt i Arendal

Det er nestleder Hadia Tajik som har jobben med å fronte Aps arbeidslivspolitikk, men til debatt i regi av Fellesforbundet i Arendal mandag er det Trond Giske som stiller for Arbeiderpartiet.

STILLER TIL DEBATT: Avgått nestleder Trond Giske stiller til debatt om arbeidslivspolitikk for Ap under Arendalsuka. Hadia Tajik er selv forhindret fra å møte. Her er de avbildet under et landsstyremøte i fjor.
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
STILLER TIL DEBATT: Avgått nestleder Trond Giske stiller til debatt om arbeidslivspolitikk for Ap under Arendalsuka. Hadia Tajik er selv forhindret fra å møte. Her er de avbildet under et landsstyremøte i fjor. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vårt naturlige førstevalg var arbeids- og sosialfraksjonens leder Hadia Tajik. Hun kunne dessverre ikke delta fordi ankommer Arendal først senere i uken, sier kommunikasjonssjef André Nerheim i Fellesforundet til Dagbladet.

LOs største forbund i privat sektor har flere arrangementer under Arendalsuka. Et av dem er lanseringen av boka «Løsarbeidersamfunnet» av Elin Ørjasæter og Line Eldring. Det er til den politiske debatten i etterkant av lanseringen at Aps avgåtte nestleder Trond Giske stiller opp, sammen med Senterpartiets Per Olaf Lundteigen og Høyres Heidi Nordby Lunde.

- Spurte flere

Temaene for debatten vil kretse rundt arbeidstakerrettigheter, innleie, sosial dumping og delingsøkonomi og gråsoner, opplyser Nerheim.

Han understreker at Fellesforbundet spurte flere enn Tajik fra Aps arbeids- og sosialpolitiske fraksjon, uten hell.

- Vi ble glade da det viste seg at Trond Giske skulle til Arendal og kunne stille. Det er vanskelig å få en god debatt om arbeidsliv uten Ap, sier Nerheim.

- Naturlig

Ap-nestleder Hadia Tajik bekrefter overfor Dagbladet at hun ble forespurt om å delta på vegne av partiet.

- Det stemmer at Fellesforbundet spurte om jeg kunne delta på en debatt i deres regi på mandagen i Arendalsuka, og at jeg dessverre var nødt til å takke nei fordi jeg ikke kunne være i Arendal den dagen.

- At det går videre og spør andre i Arbeiderpartiets stortingsgruppe anser jeg som helt naturlig, sier hun.

Arendalsuka arrangeres i år for sjuende gang. I alt er det tillyst nærmere 1.100 ulike arrangementer i løpet av neste uke, med den direktesendte partilederdebatten tirsdag kveld som høydepunktet.