Bompengeopprøret sprer seg

Giske: - Usosialt. Raja: - Flår folk

Politikere i flere partier melder seg på i bompengedebatten. Trond Giske mener bompenger rammer usosialt. Venstres Abid Raja sier det er blitt for mye. Også i SV er det betydelig bompengemotstand.

NOK ER NOK. Venstre-topp Abid Raja og Ap-topp Trond Giske mener begge at de etablerte partiene må ta bompengeopprøret på alvor og justere kursen. Bildet er fra en debatt i Dagbladets valgbod i 2017. Foto: Thomas Rasmus Skaug
NOK ER NOK. Venstre-topp Abid Raja og Ap-topp Trond Giske mener begge at de etablerte partiene må ta bompengeopprøret på alvor og justere kursen. Bildet er fra en debatt i Dagbladets valgbod i 2017. Foto: Thomas Rasmus Skaug Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Nå er det ikke lenger bare Fremskrittspartiet og lokale protestlister som går til angrep mot bompengefinansiert utbygging av nye veier og kollektivtrafikk.

Den tidligere Ap-nestlederen Trond Giske gikk hardt ut i et intervju med Dagbladet i forrige uke og omtalte bompenger som usosialt. Giske mener Ap må snakke mer om hvordan regjeringen krever inn altfor mye bompenger.

Pauseknappen

Venstres Abid Raja er helt enig i at staten tar inn for mye. Han forteller Dagbladet at han vil ha bompenger øverst på lista straks han møter finansminister Siv Jensen (Frp) til deres ukentlige fraksjonsmøte.

- Vi må erkjenne at det har gått for langt og at vi nå krever inn mer bompenger enn det befolkningen er villig til å betale. Vi er ute av kurs, sier Raja.

Raja, som er Venstres finanspolitiske talsmann i tillegg til å være partiets parlamentariske nestleder og Stortingets femte visepresident, maner til bompenge-pause:

- Vi må stoppe opp, trykke på pauseknappen og finne ut hvordan vi kan lage et mer rettferdig system. Jeg vil personlig be Jensen sette folka i Finansdepartementet i gang med å se på mulige løsninger for en mer sosial profil på innkreving av bompenger, sier Raja.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer