Giske advarer: Varsler strømkupp

Trond Giske forteller Dagbladet at Nidaros Sosialdemokratiske Forum jobber med en strømresolusjon til landsmøtet. Dersom ikke regjeringen tar grep, forventer Giske at landsmøtet vil gi regjeringen og statsminister Jonas Gahr Støre en kraftig ørefik.

RESOLUSJON: Dagbladet er kjent med at kretsen rundt partiledelsen frykter en landsmøteresolusjon fra Trond Giske mer enn noe annet. Giske varsler nå at en slik resolusjon er under arbeid. Foto: Heiko Junge / NTB
RESOLUSJON: Dagbladet er kjent med at kretsen rundt partiledelsen frykter en landsmøteresolusjon fra Trond Giske mer enn noe annet. Giske varsler nå at en slik resolusjon er under arbeid. Foto: Heiko Junge / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

TRONDHEIM (Dagbladet): Trond Giske (Ap) bekreftet nylig overfor Dagbladet at han ønsker gjenvalg som leder i Nidaros Sosialdemokratiske Forum.

Lokallaget er ikke bare Arbeiderpartiets største, men også landets største, med 3000 medlemmer ved nyttår.

Det gir Giske enormt gjennomslag under det kommende landsmøtet i Arbeiderpartiet, hvor det er ventet het debatt rundt strømpolitikken regjeringen fører.

Varsler resolusjon

Giske varsler nå at hans lokallag vil bruke sin posisjon på å fremme en strømresolusjon under landsmøtet - dersom ikke regjeringen leverer varene først.

- Vi kommer til å gjøre et strømvedtak på årsmøtet i Nidaros. Det sender vi videre til årsmøtet i Trondheim Ap, sier Giske til Dagbladet.

På det årsmøtet vil Giske og Nidaros ha rent flertall alene, med 149 av omtrent 230 delegater.

- Vi fristiller delegatene våre. Jeg er uansett sikker på bred støtte til en resolusjon som samler synspunktene til Ap-miljøet i Trondheim og Trøndelag når det gjelder strøm.

Ledelsens store skrekk

Dagbladet er kjent med at en slik strømresolusjon, signert populære Trond Giske, er nettopp det ledelsen i Arbeiderpartiet håper å unngå.

Resolusjonen gir Giske anledning til å påføre partiledelsen et sviende nederlag på strømfeltet.

Regjeringen er historisk upopulær, og sliter tungt på målingene. Internt i partiet er det også uenighet, blant annet i spørsmål om EØS-avtalens framtidige betydning for norske strømpriser, har Dagbladet nylig fortalt.

Giske er trygg på at resolusjonen fra Nidaros også vil få støtten til Trøndelag Ap og dermed ende opp på landsmøtet, hvor statsminister Jonas Gahr Støre sitter i salen.

Advarsel

Det er en strengere regulering av det omdiskuterte strømmarkedet som Giske og Nidaros kjemper for.

- Jeg er ganske sikker på at hvis regjeringen ikke kommer med mer regulering av strømmarkedet innen landsmøtet, så vil landsmøtet sende en bestilling til partiet, sier Giske.

Den tidligere Ap-nestlederen sier det ikke nødvendigvis blir slik at landsmøtet detaljert beskriver hvordan en slik regulering skal skje.

- Men jeg er sikker på at Arbeiderpartiet ikke mener det kompensasjonsordninger og støttepakker som er oppskriften på å et mer rettferdig strømmarkedet, sier Giske.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer