Giske anklager kunnskapsministeren for mattejuks

- Absurd påstand, svarer Torbjørn Isaksen (H).

KARAKTERJUKS: Leder av kunnskapskomiteen, Trond Giske (Ap) anklager kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) for å feilinformere om karakterkravene i matte for opptak til lærerutdanningen. Røe Isaksen rister på hodet. Foto: Torbjørn Berg / Dagbladet
KARAKTERJUKS: Leder av kunnskapskomiteen, Trond Giske (Ap) anklager kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) for å feilinformere om karakterkravene i matte for opptak til lærerutdanningen. Røe Isaksen rister på hodet. Foto: Torbjørn Berg / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Leder av kunnskapskomiten i Stortinget, Trond Giske (Ap), anklager kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen for å feilinformere om de nye opptakskravene til lærerutdanningen.

Ifølge kunnskapsministeren heves nå karakterkravet for å komme inn på lærerutdanningen til karakteren 4 i matematikk.Hvis man har karakteren 3, kan man likevel komme inn dersom man tar et obligatorisk kurs som gir et kunnskapsnivå tilsvarende karakteren 4.

Karakterkrav eller ikke? Det får Giske til å stille følgende spørsmål:- Vil regjeringen kreve karakteren 4 eller bedre i matematikk for inntak på lærerutdanning, eller skal man fortsatt komme inn med karakteren 3, gitt at man består et obligatorisk forkurs som gir mer kompetanse, men ikke ny karakter i matematikk?

Giske viser til informasjonen departementet har gitt ut om de nye opptakskravene, der det blant annet heter:

«Dagens krav er karakteren 3 i matematikk og norsk, og minst 35 skolepoeng. Det nye kravet blir karakteren 4 i matematikk. Øvrige opptakskrav blir som før. Det skal gis tilbud om forkurs i matematikk for søkere som ikke oppfyller det nye karakterkravet».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer