Giske avbrøt påskeferien for å redde Telenor i India

Næringsminister Trond Giske (Ap) og Telenor-sjef Jon Fredrik Baksaas har reist til India for å redde Telenors milliardsatsing i landet.

TIL INDIA: Næringsminister Trond Giske. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
TIL INDIA: Næringsminister Trond Giske. Foto: Lars Eivind Bones / DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

 Telenor har i korrupsjonssaken i India aldri greid å åpne døren til finansminister Pranab Mukherjee. Men med Trond Giskes hjelp kommer de over terskelen til mannen som anses som den viktigste politiske skikkelsen i spillet om de indiske mobillisensene, skriver VG.

- Vi har greid å få til en avtale med finansministeren på politisk nivå. Det er vi svært godt fornøyd med, sier Giske til VG.

Giske sier han har reist nedover sammen ned Baksaas fordi det er så store norske interesser som står på spill.

- Vi vil gjøre alt vi kan. Det er ufattelig mye penger på spill, sier Giske.

Ifølge Dagens Næringsliv er beløpet rundt 17 milliarder kroner.

- Vi står foran en skjebneuke for Telenors investeringer i India, med høyesterett fredag, og hvor telemyndighetene mandag trolig skal fortelle hvordan auksjonene skal skje. Vi ønsker å få til en løsning som ikke koster Telenor skjorta: Vi ønsker å hindre at lisensene legges ut åpent på auksjon. Da vil de store mobiloperatørene i India vinne fram, sier Giske.

I vinter besluttet indisk høyesterett å ta tilbake 122 mobillisenser som ble tildelt i 2008. Blant selskapene som risikerer å miste sine 22 lisenser, er Telenor, gjennom sitt indiske mobilselskap Uninor.

(NTB)