Giske-avklaring kan komme mandag

Da møtes sentralstyret igjen.

AVGJØR: Ap-leder Jonas Gahr Støre og partisekretær Kjersti Stenseng har i praksis fått sentralstyrets fullmakt til å avgjøre Trond Giskes framtid som nestleder.. Foto: Henning Lillegård
AVGJØR: Ap-leder Jonas Gahr Støre og partisekretær Kjersti Stenseng har i praksis fått sentralstyrets fullmakt til å avgjøre Trond Giskes framtid som nestleder.. Foto: Henning Lillegård Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Ap-leder Jonas Gahr Støre og partisekretær Kjersti Stenseng har i praksis fått sentralstyrets fullmakt til å avgjøre Trond Giskes framtid som nestleder.

I henhold til sentralstyrets vedtak tirsdag er det gitt full støtte til partisekretær og partileders håndtering. Videre prosess vil være opp til deres vurdering, får NTB opplyst av partikontoret.

Trond Giske er sykmeldt og fritatt fra nestledervervet på ubestemt tid.

– Ubestemt tid kan være fram til landsmøtet i 2019, sa Ap-leder Jonas Gahr Støre etter tirsdagens sentralstyremøte i partihovedkvarteret på Youngstorget.

Støre: Jeg bestemmer

– Vi går gjennom alle varslene og går inn for å oppklare dem. Vi tror på varslerne og vi tror på varslene som kommer, og vi har et ansvar for at den det varsles mot, får lov å gi sin versjon av hva som har skjedd, sa Støre tirsdag.

Etter at denne prosessen er ferdig, vil man lande på en konklusjon. Det er Giske som har bevisbyrden i en slik sak, understreket Støre. Hvem man tror på, vil kunne avgjøres av en sannsynlighetsovervekt på 50,1 prosent, påpekte han.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer