TAR KRITIKKEN PÅ ALVOR: Ap-nestleder Trond Giske sier han beklager sterkt at hans oppførsel har vært til belastning. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
TAR KRITIKKEN PÅ ALVOR: Ap-nestleder Trond Giske sier han beklager sterkt at hans oppførsel har vært til belastning. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpixVis mer

Giske beklager egen oppførsel «sterkt»:
- Jeg tar på alvor at jeg har opptrådt på en måte som har vært belastende

Ap-ledelsen satt i møte torsdag, etter det Ap-leder Jonas Gahr Støre betegner som kritikkverdig opptreden fra nestleder Trond Giske.

(Dagbladet): I en pressemelding fra Arbeiderpartiet i ettermiddag, går det fram at det har vært et møte mellom Giske, partisekretær Kjersti Stenseng og Ap-leder Jonas Gahr Støre om varsler til partiet som omhandler Ap-nestlederen fra Trøndeag.

- Kjersti Stenseng og jeg har i dag hatt en gjennomgang sammen med Trond Giske av varsler som er kommet inn til partiet, vedrørende ham, sier Jonas Gahr Støre i pressemeldingen.

I notatet fra partiet, går det ikke fram hva varslene handler om, men Dagens Næringsliv i flere andre medier har skrevet om misnøye knyttet til upassende oppførsel fra den trønderske Ap-nestlederen.

-Understreker alvoret

- Jeg kan av hensyn til de berørte ikke kommentere enkeltsaker. Men jeg har understreket alvoret i situasjonen når partiet mottar slike varsler. Jeg har sagt fra til Trond om at han har opptrådt på en måte som er kritikkverdig. Trond har overfor meg uttrykt at han tar inn over seg alvoret og at han forstår at han har opptrådt på en måte som har ført til disse reaksjonene, sier Støre i pressemeldingen.

Ifølge Støres rådgiver Camilla Ryste, har partilederen ikke mulighet til å kommentere saken overfor Dagbladet nå.

Ap-nestleder Trond Giske har så langt i dag heller ikke vært tilgjengelig for en kommentar, men sier i pressemeldingen at han beklager oppførselen sin.

Giske beklager

- Jeg har hatt en gjennomgang av dette sammen med Jonas og Kjersti i dag og tatt til meg kritikken. Jeg tar på alvor at jeg har opptrådt på en måte som har vært belastende. Det beklager jeg sterkt. Det er mitt ansvar å bidra til at ingen opplever meg slik, sier Giske i pressemeldingen.

- Jeg ser at slike opplevelser er negativt for partiet og for partikulturen vi skal ha, og at det er et særlig ansvar for oss som har ledende tillitsverv å sørge for en god partikultur. Dette tar jeg til meg og vil gjøre mitt for å bidra til dette.