Giske beklager Karita-hets

Trond Giske beklager og ber sine tilhengere om å ikke komme med flere nedsettende uttalelser om Karita Bekkemellem Orheim. Hun er en av hans fremste utfordrere i kampen om nestledervervet i Ap.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dagbladet skrev i går at den en gang så bunnsolide AUF-støtten til Trond Giske er i ferd med å rakne. Intern krangel i AUF og kravet om kvinnelig nestleder i Ap er i ferd med svekke Giskes muligheter til å bli nestleder.

I AUF åpnes det nå for å droppe Giske og heller satse på en kvinnelig kandidat dersom partiledelsen ikke lar seg utvide til fem. Men AUF kan ikke akseptere Karita Bekkemellem Orheim, som regnes som den hittil fremste kvinnelige kandidaten.

Beklager

I går gjenga Dagbladet syrlige uttalelser om Orheim fra sentrale støttespillere i kretsen rundt Giske: at hun bare er en nikkedokke for Jens Stoltenberg og er den som ofte har den fineste kjolen på gallamiddager.

- Jeg tar avstand fra den type karakteristikker av Karita. Hvis noen tror det overhodet bidrar med noe positivt til mitt kandidatur ved å uttale slikt, tar de fullstendig feil, sier Trond Giske.

Partiet taper

Karita Bekkemellem Orheim fikk i går mange telefoner fra AUF-ere som ville ta avstand fra måten den tidligere statsråden blir omtalt på.

- Jeg trodde kvinnelige politikere i år 2002 ble bedømt ut fra den innsatsen de gjør og ikke etter utseende, antall kilo og kjolene de har på seg, sier hun.

Bekkemellem Orheim mener det er partiet som blir taperen når debatten legges på et slikt nivå. Hun tar det imidlertid med godt humør at hun i Dagbladet i går ble betegnet som lite annet enn å være «flink til å spille ønskeplater i radioprogrammer» av en sentral AUF-er.

- Som statsråd stilte jeg en gang opp i et slikt program i P4. Det syntes jeg var veldig hyggelig. Jeg ser ikke noe galt i å stille opp på sånt, sier hun.

- Har du noen ønskeplater, da?

- Den var god. Det må bli noe med U2, ler Karita Bekkemellem Orheim.

ØNSKER IKKE MER HETS: Trond Giske ber sine støttespillere om å ikke si stygge ting om konkurrenten.