I HARDT VÆR: Trond Giske er i hardt vær etter at LO-leder Roar Flåthen måtte ringe til Jens Stoltenberg for å få oppklart hva som var regjeringens posisjon etter rykter på utestedet Lorry om at Giske skal ha truet med å fjerne Telenors styreleder. Her er Giske (bak) og statsminister Jens Stoltenberg under en pause i NHOs årskonferanse på Operaen i Oslo torsdag formiddag. Ryktene skal ha oppstått etter NHOs festmiddag. Her ankommer Trond Giske ankommer litt vel sent til festen. Foto: Jacques Hvistendahl
I HARDT VÆR: Trond Giske er i hardt vær etter at LO-leder Roar Flåthen måtte ringe til Jens Stoltenberg for å få oppklart hva som var regjeringens posisjon etter rykter på utestedet Lorry om at Giske skal ha truet med å fjerne Telenors styreleder. Her er Giske (bak) og statsminister Jens Stoltenberg under en pause i NHOs årskonferanse på Operaen i Oslo torsdag formiddag. Ryktene skal ha oppstått etter NHOs festmiddag. Her ankommer Trond Giske ankommer litt vel sent til festen. Foto: Jacques HvistendahlVis mer

Giske benekter at han kan ha bidratt til misforståelser

Kommer til Stortinget for å redegjøre.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Trond Giske går nå hardt ut og avviser at han kan ha kommet i skade for å skape misforståelser om Telenors styreleder.

- Det er absolutt ingen som kan bekrefte dette, for det er rett og slett usant.

Avviser misforståelser
Giske avviser på det sterkeste at han selv kan ha bidratt til det han mener er usanne rykter om at han skal ha truet med å avsette Telenors styreleder om TV2-nedsalget ble tilfelle.

- Hvor kommer de usanne ryktene i fra?

- Det kan jeg ikke spekulere i, sier Giske til Dagbladet i dag før et møte med treforedlingsindustrien på Stortinget.

- Kan du ha sagt noe som kan ha blitt feiltolket i den retning?

- Overhodet ikke. Jeg satt jo stort sett sammen med for eksempel John G. Bernander hele kvelden. Det var ikke et tema i det hele tatt, sier Giske til Dagbladet.

Kommer til Stortinget
I dag formiddag varselt en samlet opposisjon at Stortinget vil be næringsministeren redegjøre for sin kontakt med Telenor og hans rolle i forbindelse med nedsalget.

Det bekrefter nå Giske at han vil gjøre.

- Stortinget skal alltid får den informasjonen de vil ha om vår kontakt med Telenor. Det er som jeg har sagt tidligere: Vi har gitt uttrykk for en sterk politisk skepsis, men også understreket at det er selskapene som avgjør.