Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Giske ble stoppet i døra på restaurant

Fordi han kom sammen med Erik Fosnes Hansen.

STOPPET I DØRA: Det hjalp ikke at Erik Fosnes Hansen hadde med seg næringsminister Trond Giske da han skulle på restaurant i Oslo. Her er de to på en prisutdeling i 2006. Arkivfoto: HEIKO JUNGE / SCANPIX
STOPPET I DØRA: Det hjalp ikke at Erik Fosnes Hansen hadde med seg næringsminister Trond Giske da han skulle på restaurant i Oslo. Her er de to på en prisutdeling i 2006. Arkivfoto: HEIKO JUNGE / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Bråket rundt VGs restaurantanmelder, forfatter Erik Fosnes Hansen, fortsetter.

I dag skriver Dagens Næringsliv at Fosnes Hansen og næringsminister Trond Giske ble nektet bord på nystartede Le Benjamin på Grünerløkka.  (Anmeldt til en femmer i dagens Magasinet.)

- Jeg har oppleved Fosnes Hansen som gjest tidligere, på en annen restaurant, og ville ikke ha ham som gjest igjen. Vi hadde ikke lyst til å skape en situasjon, og sa bare at det ikke fantes bord, sier restaurantsjef og medeier Magdalena Rosenblad på Le Benjamin til DN.

- Personangrep Ifølge henne er årsaken til «svartelistingen» av Fosnes Hansen det hun kaller en utrolig ubehagelig opplevelse med forfatteren for to år siden.

- Han gikk til direkte personangrep på meg på en annen restaurant hvor jeg jobbet, sier Rosenblad.

Fosnes Hansen vil ikke kommentere avvisningen, men Trond Giske bekrefter episoden.

- Hvis en restaurant sier at det er fullt, noe som ikke er uvanlig, må man jo bare forholde seg til det, sier næringsministeren til DN.

Ifølge avisa endte han og Fosnes Hansen på vinbaren Dr. Kneipp's like ved, uten ytterligere ubehageligheter.

- Aldri ubehøvlet I går ble det kjent at VGs vinanmelder Aase E. Jacobsen fikk sparken fordi hun i en lederartikkel i sitt eget vinmagasin Apiritif gjenga ryktene om at Fosnes Hansen hadde kastet brød på en kelner under et ampert restaurantbesøk på Bagatelle.

Luksusrestauranten har verken avkreftet eller bekreftet episoden, mens forfatteren har avvist ryktene på det sterkeste.

«Jeg vil understreke at jeg aldri har oppført meg ubehøvlet overfor personalet på en restaurant. Til det har jeg alt for stor respekt for folk som gjør jobben sin i en krevende bransje. (...) Det er så fullstendig hinsides den oppdragelse jeg har fått, og så hinsides hvordan jeg etter 25 år som profesjonell skribent ville forholde meg til anmelderoppdraget, at jeg blir helt rystet, ja, faktisk blir personlig svært fortvilet og såret over påstandene», skrev Fosnes Hansen i et brev til Apritif ifølge DN.

Les også: Fosnes Hansen kastet papirkule på Frp-nestleder i radiodebatt

Nektet på elleve restauranter VGs Fosnes Hansen og Andre Blomberg-Nygård er de eneste resturantanmelderne i de store norske avisene som ikke er anonyme.

Elleve av de mest kjente spisestedene i Oslo - blant andre Bagatelle, Grefsenkollen og Ylajali - gikk tidligere i vår ut i Dagens Næringsliv og anklaget de to VG-anmelderne for å være uhøflige, bruke stoppeklokke på kelnerne og skape generelt dårlig stemning. Derfor er de to nektet adgang på alle restaurantene i oppropet, også om anmelderne dukker opp i privat sammenheng.

Begge har tilbakevist kritikken.

IKKE FULLT: Le Benjamin Bar og Bistro hadde ledige plasser, men næringsministeren og hans kontroversielle middagsfølge måtte snu i døra. Foto: Thomas Rasmus Skaug
IKKE FULLT: Le Benjamin Bar og Bistro hadde ledige plasser, men næringsministeren og hans kontroversielle middagsfølge måtte snu i døra. Foto: Thomas Rasmus Skaug Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!