Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Giske blir nestleder i Ap

Anniken Huitfeldt seiler opp som kandidat til det andre nestledervervet.

- INN I LEDELSEN : Trond Giske blir etter det Dagbladet får opplyst innstilt som en av to nestledere i Arbeiderpartiet. Den endelige avgjørelsen skjer på partiets landsmøte til våren.  Foto: Jacques Hvistendahl
- INN I LEDELSEN : Trond Giske blir etter det Dagbladet får opplyst innstilt som en av to nestledere i Arbeiderpartiet. Den endelige avgjørelsen skjer på partiets landsmøte til våren. Foto: Jacques Hvistendahl Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Dagbladet får bekreftet at stortingsrepresentant Trond Giske (48) blir innstilt som ny nestleder i Arbeiderpartiet. Partiets valgkomité var samlet mandag.

- Jeg kommenterer ingen navn, sier komiteens leder Martin Kolberg til NRK Dagsrevyen.

- All round - Giske er den av våre politikere med klart bredest erfaring, og en vi vil ha inn i ledelsen av partiet. Han er en all round politiker, som Arbeiderpartiet har stor nytte av, sier fylkesordfører i Sør-Trøndelag, Tore O. Sandvik til NRK.

Det var Avisenes nyhetsbyrå som først brakte nyheten.

Giske har hatt en rekke statsrådsposter og var lenge regnet som en av partiets kronprinser. Dette betyr at Arbeiderpartiet må endre vedtektene og åpne for to nestledere. Slik kan de også få inn en kvinne i partiledelsen. Dagens nestleder Helga Pedersen tar ikke gjenvalg. 

Stortingsrepresentant Jette F. Christiansen og tidligere kulturminister, stortingsrepresentant Hadia Tajik har tidligere blitt regnet som favorittene til det andre nestledervervet.

Huitfeldt? Men Dagbladet får opplyst at flere i komiteen vil ha Anniken Huitfeldt som nestleder. Komiteen skal være delt i tre i støtten til de tre kvinnene.

Landsmøtet skal til våren også velge ny partisekretær etter Raymond Johansen. Etter det Dagbladet erfarer har fylkesleder i Oppland, Kjersti Stenseng mest støtte til dette vervet.