- Giske er kjedelig og selvopptatt

Grethe G. Fossum synes Trond Giske er blitt en kjedelig politiker som er blitt altfor opptatt av å posisjonere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

KONGSVINGER: Etter 11 år i rikspolitikken takker Ap's tidligere stortingsrepresentant og sentralstyremedlem Grethe G. Fossum for seg på landsmøtet som starter i dag.

I årevis jobbet hun og Trond Giske sammen på venstresiden i Ap og framsto som politiske bestevenner. Nå levner hun Giske liten ære etter at han trakk seg fra nestlederstriden gjennom Dagbladet i går.

Posisjoner

- Giske trakk seg lovlig seint, og likestillingsargumentet han bruker som begrunnelse har vært kjent lenge, sier Grethe G. Fossum.

I sitt avskjedsinnlegg på Ap-landsmøtet vil Fossum ta opp jaget etter posisjoner som hun mener har overskygget de politiske debattene i Ap.

- Folk må brenne for saker og ikke for posisjoner. På meg virker det som at enkelte har vært mye mer opptatt av å posisjonere seg selv enn å jobbe med de politiske oppgavene de for eksempel har i Stortinget.

Karita

- Er det budskapet spesielt rettet mot Giske?

- Ja, det er riktig. Han markerer seg blant annet ikke på likestillings- og familiespørsmål, som er hans ansvarsområde i familiekomiteen. Giske har blitt en strømlinjet, strategisk klok mann. Den typen menn er forferdelig kjedelige, sier Fossum som håper på Karita Bekkemellem Orheim som ny nestleder.

- Jeg tror mange kvinner ser på Karita og vet at hun skjønner deres hverdag. Det er viktig å ha slike frontfigurer.

Jens

Hun har også store forventninger til påtroppende leder Jens Stoltenberg og håper han vil ta vare på rebellene.

- Rebellene er budbringerne når noe er galt. Jeg har stor tro på Jens som leder. Men jeg håper han legger av seg sosialøkonom-faktene sine, sier hun.