-Giske er mest opptatt av fest

Får kritikk av stortingspolitikere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Etter 130 dager i jobben har ikke kulturminister Trond Giske fremmet en eneste ny sak for Stortinget. Han har imidlertid vært svært synlig på en rekke prisutdelinger, premierer og kulturmønstringer siden han ble minister. Nå mener kritikerne at representasjonsaktivitetene har tatt overhånd, skriver Dagens Næringsliv.

- Giske har vært en svært lite produktiv kulturminister. Det har knapt vært en eneste sak fra ham i Stortinget så langt. Han har vært mest opptatt av fest og moro, sier Ulf Erik Knudsen (Frp) i Stortingets kulturkomite, til avisa.

Knudsen viser også til at en sak i Kulturkomiteen nylig måtte utsettes fordi Giske skulle til OL i Torino.

- Hvis Giske har lyst til å få til noe annet enn å klippe fine silkebånd, må han snart komme seg tilbake på kontoret og levere noen saker til Kulturkomiteen. Han skiller seg klart ut i forhold til høy profil og manglende levering til komiteen, sier Trine Skei Grande (V) i kulturkomiteen til Dagens Næringsliv.

Giske selv forklarer det hele med å legge skylda på forgjengeren. De første månedene i en ny regjering avhenger sakene i veldig stor grad av hvilke forberedelser som er gjort av forrige regjering, skal Giske ha sagt på telefon til avisa.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer