Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Giske er tilbake på Stortinget

Men den tidligere Ap-nestlederen møtte ikke til spørretimen i dag.

TILBAKE PÅ STORTINGET: Trond Giske er ikke lenger nestleder i Arbeiderpartiet, men «bare» menig stortingsrepresentant.
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpi
TILBAKE PÅ STORTINGET: Trond Giske er ikke lenger nestleder i Arbeiderpartiet, men «bare» menig stortingsrepresentant. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpi Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Giske skal nå være friskmeldt, ifølge Stortingets administrasjon.

Giske har vært sykmeldt siden 22. desember i fjor, etter at det kom en rekke varsler mot ham om upassende oppførsel og seksuell trakassering.

Han gikk av som nestleder i Ap den 7. januar.

- Representanten Giske, som har vært permittert, har igjen tatt sete, sa stortingspresident Olemic Thommessen (H) da han innledet stortingsmøtet.

Den avgåtte Ap-nestelederen er derimot ikke tilstede da spørretimen tok fatt klokka 10 onsdag formiddag.

Forrige uke ble det klart at Giske skal innleder den politiske debatten når Orkland Ap skal konstitueres lørdag på Folkets Hus i Gjølme i Orkdal 10. februar. Det blir trolig Ap-toppens offisielle comeback etter sykmeldingen.

- Jeg oppfatter at Trond Giske har fått nok straff internt i partiet. For oss er det uproblematisk at han kommer. Han er toppkandidat i Sør-Trøndelag Ap, og det er naturlig at han deltar på årsmøter rundt om i Trøndelag. Utgangspunktet vårt er at han skal gjøre en jobb som stortingsrepresentant, og da er det fint at Orkland Ap signaliserer at vi fortsatt har tillit til ham, sa ordfører i Meldal kommune, Are Hilstad om saken.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!