- Giske er utsatt for bakholdsangrep

Trondheims-ordfører Rita Ottervik mener både Trond Giske og Ingvild Kjerkhol har vært utsatt fra bakholdsangrep i eget parti.

TRONDHEIM (Dagbladet): Fredag 28. august ble det klart at valgkomiteen i Trøndelag Ap snur, og innstiller Marit Bjerkås framfor Trond Giske som leder. Video: Steinar Suvatne Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Trondheim (DAGBLADET): Trondheims-ordføreren som har styrt byen siden 2003, sier hun forstår at Trond Giske takker nei til renominasjon og gir seg som politiker.

Hun tar et oppgjør med en kultur der varsling blir brukt til å angripe partifeller gjennom å fremsette varsler.

- Jeg må si jeg forstår Trond, med det kjøret han har vært utsatt for, og som det er umulig å forsvare seg mot. Det er bakholdsangrep og det er krevende måter ting gjøres på. Jeg skjønner at han må tenke på seg og familien sin. Han opplever at to minutter før noe skal gjøres, kommer det et varsel som det er umulig å forsvare seg mot. Kommer det på et tidspunkt der du har mulighet til å forsvare det, er det noe annet, sier Ottervik.

- Bakholdsangrep på Trond

Trond Giske overrasket alle ved å møte på årsmøtet i Trøndelag i dag. Dramatikken stoppet ikke der: Ap-topp Ingvild Kjerkol tok et voldsomt oppgjør med valgkomiteens leder Arild Grande, som hun mente farte med tjuvtriks.

Rita Ottervik kommer også med klar tale:

- Du mener Giske har vært utsatt for bakholdsangrep?

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer