Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Pluss

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

Giske-fall et tap for Ap .. men Anniken Huitfeldt takker varslerne

Anniken Huitfeldt sier det er et tap for Ap at Trond Giske måtte gå som nestleder. Hun sier samtidig det var nødvendig og mener Ap kommer styrket ut av metoo-kampanjen.

TAKKER KVINNENE: Leder av Aps kvinnenettverk Anniken Huitfeldt sier metoo-kampanjen har bidratt til at terskelen for å varsle om uønsket oppmerksomhet og sex-trakassering har blitt lavere. Hun takker kvinnene som har varslet om upassende oppførsel fra Trond Giske, og mener Ap kommer styrket ut etter metoo-kampanjen. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet .
TAKKER KVINNENE: Leder av Aps kvinnenettverk Anniken Huitfeldt sier metoo-kampanjen har bidratt til at terskelen for å varsle om uønsket oppmerksomhet og sex-trakassering har blitt lavere. Hun takker kvinnene som har varslet om upassende oppførsel fra Trond Giske, og mener Ap kommer styrket ut etter metoo-kampanjen. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet . Vis mer

Det har stormet i Ap i hele høst. Etter krisevalget fulgte oppvask om skyld og ansvar for nederlaget. Så som varslene mot Trond Giske, som etter noen dramatiske uker trakk seg som nestleder for en uke siden.

Midt i stormen har også lederen av Aps kvinnenettverk, leder av utenrikskomiteen og sentralstyremedlem Anniken Huitfeldt, stått. Hun har av anonyme kilder vært anklaget for å tenke mer på Trond Giske enn til kvinnene som varslet om upassende oppførsel fra nestlederen.

- Det er helt feil, svarer Huitfeldt kontant. Hun føler seg mistolket og mistenkeliggjort.

Nå takker hun kvinnene som har varslet om Giske, og mener Ap kommer styrket ut av metoo-kampanjen.

- Jeg synes det er veldig fint at folk har varslet. Jeg hørte også Line Oma, som jeg kjenner fra mange år tilbake. Hun sier jo at det er trygt å varsle i Ap, og slik skal det være. Det var sterkt av henne å stå fram i mediene. Innholdet i varslet er det Jonas og partikontoret som vurderer. Jeg kan ikke konkludere i de enkelte sakene. Men generelt er det slik at underordnede ikke skal være nødt til å avvise de som er sjefer. Det er lederne selv som må sette grenser, sier Huitfeldt til Dagbladet.

Sommertilbud på Dagbladet Pluss

De beste leseopplevelsene, guider og eksperttips!

3 MÅNEDER

SOMMERTILBUD - 80% rabatt

49 kr

(Fornyes automatisk til 249,-/kvartal)

KJØP 3 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 49 kr Fornyes automatisk til 249,-/kvartal

*Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (249,-/kvartal) etter tilbudsperioden. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

1 UKE

55 kr

(Fornyes automatisk til 55,-/uke)

KJØP 1 UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE 55 kr Fornyes automatisk til 55,-/uke

*Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (55,-/uke) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

1 ÅR

795 kr

(Fornyes automatisk til 795,-/år)

KJØP 1 ÅR

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 ÅR 795 kr Fornyes automatisk til 795,-/år

Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (795,-/år) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

  • Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden . Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?