TAKKER KVINNENE: Leder av Aps kvinnenettverk Anniken Huitfeldt sier metoo-kampanjen har bidratt til at terskelen for å varsle om uønsket oppmerksomhet og sex-trakassering har blitt lavere. Hun takker kvinnene som har varslet om upassende oppførsel fra Trond Giske, og mener Ap kommer styrket ut etter metoo-kampanjen. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet .
TAKKER KVINNENE: Leder av Aps kvinnenettverk Anniken Huitfeldt sier metoo-kampanjen har bidratt til at terskelen for å varsle om uønsket oppmerksomhet og sex-trakassering har blitt lavere. Hun takker kvinnene som har varslet om upassende oppførsel fra Trond Giske, og mener Ap kommer styrket ut etter metoo-kampanjen. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet .Vis mer

Giske-fall et tap for Ap .. men Anniken Huitfeldt takker varslerne

Anniken Huitfeldt sier det er et tap for Ap at Trond Giske måtte gå som nestleder. Hun sier samtidig det var nødvendig og mener Ap kommer styrket ut av metoo-kampanjen.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Det har stormet i Ap i hele høst. Etter krisevalget fulgte oppvask om skyld og ansvar for nederlaget. Så som varslene mot Trond Giske, som etter noen dramatiske uker trakk seg som nestleder for en uke siden.

Midt i stormen har også lederen av Aps kvinnenettverk, leder av utenrikskomiteen og sentralstyremedlem Anniken Huitfeldt, stått. Hun har av anonyme kilder vært anklaget for å tenke mer på Trond Giske enn til kvinnene som varslet om upassende oppførsel fra nestlederen.

- Det er helt feil, svarer Huitfeldt kontant. Hun føler seg mistolket og mistenkeliggjort.

Nå takker hun kvinnene som har varslet om Giske, og mener Ap kommer styrket ut av metoo-kampanjen.

- Jeg synes det er veldig fint at folk har varslet. Jeg hørte også Line Oma, som jeg kjenner fra mange år tilbake. Hun sier jo at det er trygt å varsle i Ap, og slik skal det være. Det var sterkt av henne å stå fram i mediene. Innholdet i varslet er det Jonas og partikontoret som vurderer. Jeg kan ikke konkludere i de enkelte sakene. Men generelt er det slik at underordnede ikke skal være nødt til å avvise de som er sjefer. Det er lederne selv som må sette grenser, sier Huitfeldt til Dagbladet.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Fornyelse skjer til ordinære priser.(*Ukepris er 55 kr/uke)
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn