Giske frykter ikke for frihandelsavtalen

Tror ikke forhandlingene om en frihandelsavtale med Kina vil bli påvirket etter fredspristildelingen.

IKKE REDD: Næringsminister Trond Giske, her sammen med fra venstre adm. dir. i Norsk Industri, Stein Lier-Hansen og leder i Fellesforbundet Arve Bakke. Foto: Hans A Vedlog / Dagbladet

Behandlet eller vurdert som ferdig av bildedesk
IKKE REDD: Næringsminister Trond Giske, her sammen med fra venstre adm. dir. i Norsk Industri, Stein Lier-Hansen og leder i Fellesforbundet Arve Bakke. Foto: Hans A Vedlog / Dagbladet Behandlet eller vurdert som ferdig av bildedeskVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||Næringsminister Trond Giske (Ap) tror ikke forhandlingene om en frihandelsavtale med Kina vil bli påvirket av striden rundt fredspristildelingen.

- Jeg tror ikke det. En frihandelsavtale er noe begge land har stor interesse av, sier Giske til NRK.

Han mener en slik avtale med Norge vil være en stor fordel for Kina, og viser til at landet blant annet vil få tilgang til teknologi landet etterspør.

- Kina har dessuten en stor eksport til Norge, og jeg tror kineserne også vil være interessert i å se på investeringsmuligheter i Norge. Dette er en vinn-vinn-situasjon for begge parter, sier Giske.

Ifølge flere eksperter vil årets fredspris kunne føre til at de langt framskredne forhandlingene om en frihandelsavtale vil bli lagt på is eller i verste fall ende i brudd.

(NTB)