- Giske har ni liv

Ekspertene mener saken mellom Telenor og Trond Giske ikke vil få langsiktige konsekvenser.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no) Fredag holdt Telenor og Trond Giske hver sin pressekonferanse, og begge parter redegjorde for sin oppfatning av problemene ved saken som har vært i medias søkelys de siste dagene. Til tross for at begge sider har stått hardt mot hverandre, tror ikke eksperter saken vil få langsiktige konsekvenser.

- Ikke amatører - Vi har ikke å gjøre med amatører her. Dette er hardbarkede maktspillere med lang erfaring fra politikk og næringsliv. De klarer meget vel å fortsette samarbeidet, hvis de ser det i sin interesse, sier førsteamanuensis Bent Sofus Tranøy ved Høgskolen i Hedmark og Markedshøyskolen til NTB.

Tranøy er en av Norges mest kjente forskere på temaet statlig eierskap. Som Fafo-forsker var han for noen år siden med på å utarbeide rapporten «Krevende eierskap», som blant annet påpeker at den rødgrønne regjeringen har strevd med å fylle begrepet med innhold.

- Lander på beina Under Telenors pressekonferanse tidligere i dag fikk Trond Giske hard medfart av Telenors styreleder Harald Norvik. Ministeren, som tidligere har vært innblandet i flere kinkige saker som har fått stor oppmerksomhet i mediene, vil imidlertid ikke svekkes som politiker i et langsiktig perspektiv, skal vi tro Trond Albert Skjelbred, som er eier og partner i kommunikasjonsbyrået Nor PR.     - Giske er i noen grad svekket fordi det stilles spørsmålstegn ved hans troverdighet som politiker ved at han tilsynelatende har håndtert denne saken i feil kanaler og i sene kveldstimer. Likevel er Giske en veldig dyktig politiker. Han har ni liv og lander alltid på beina. Det kommer til å skje nå også, mener Skjelbred. 

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer