- Giske har ni liv

Ekspertene mener saken mellom Telenor og Trond Giske ikke vil få langsiktige konsekvenser.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no) Fredag holdt Telenor og Trond Giske hver sin pressekonferanse, og begge parter redegjorde for sin oppfatning av problemene ved saken som har vært i medias søkelys de siste dagene. Til tross for at begge sider har stått hardt mot hverandre, tror ikke eksperter saken vil få langsiktige konsekvenser.

- Ikke amatører
- Vi har ikke å gjøre med amatører her. Dette er hardbarkede maktspillere med lang erfaring fra politikk og næringsliv. De klarer meget vel å fortsette samarbeidet, hvis de ser det i sin interesse, sier førsteamanuensis Bent Sofus Tranøy ved Høgskolen i Hedmark og Markedshøyskolen til NTB.

Tranøy er en av Norges mest kjente forskere på temaet statlig eierskap. Som Fafo-forsker var han for noen år siden med på å utarbeide rapporten «Krevende eierskap», som blant annet påpeker at den rødgrønne regjeringen har strevd med å fylle begrepet med innhold.

- Lander på beina
Under Telenors pressekonferanse tidligere i dag fikk Trond Giske hard medfart av Telenors styreleder Harald Norvik. Ministeren, som tidligere har vært innblandet i flere kinkige saker som har fått stor oppmerksomhet i mediene, vil imidlertid ikke svekkes som politiker i et langsiktig perspektiv, skal vi tro Trond Albert Skjelbred, som er eier og partner i kommunikasjonsbyrået Nor PR.  
 
- Giske er i noen grad svekket fordi det stilles spørsmålstegn ved hans troverdighet som politiker ved at han tilsynelatende har håndtert denne saken i feil kanaler og i sene kveldstimer. Likevel er Giske en veldig dyktig politiker. Han har ni liv og lander alltid på beina. Det kommer til å skje nå også, mener Skjelbred.
 

Full støtte
Skjelbred mener Giskes popularitet blant næringslivet generelt og også det faktum at statsministeren har gitt sin fulle støtte til statsråden, er blant grunnene til at problemene med Telenor de siste dagene ikke vil få langsiktige konsekvenser for Giske.

- Stoltenberg har i dag gitt Giske sin fulle støtte, og det var viktig. Samtidig er det tydelig at vi har politikere som er sterkt involvert og engasjert i det de holder på med, og det skal vi være glade for. Giske har vært veldig opptatt av TV2 de seneste årene, og i forbindelse med A-pressens salg til Egmont har han kanskje latt følelsene ta overhånd, sier Skjelbred.
 
 
 

 

KOMMUNIKASJONSEKSPERT: Eier og partner i kommunikasjonsbyrået Nor PR Trond Albert Skjelbred, tror ikke Trond Giskes vil svekkes som politiker i et langsiktig perspektiv. FOTO: Privat
KOMMUNIKASJONSEKSPERT: Eier og partner i kommunikasjonsbyrået Nor PR Trond Albert Skjelbred, tror ikke Trond Giskes vil svekkes som politiker i et langsiktig perspektiv. FOTO: Privat Vis mer