Giske har ytringsfrihet, slår Støre fast.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det har skapt en viss uro blant folk som steller med menneskerettigheter at Trond Giske har sådd tvil om regjeringens politikk på området. Etter Strasbourg-dommen om politisk TV-reklame har kulturministeren stilt spørsmål både ved menneskerettighetskonvensjonens forrang i norsk lov og ved domstolens legitimitet.

Dermed har utenriksminister Jonas Gahr Støre ved flere anledninger måttet drive brannslukking og forsikre at Norge står ved sine folkerettslige forpliktelser og respekterer menneskerettighetsdomstolen (EMD). Første gang Støre ble konfrontert med Giskes skepsis til konvensjonens forrang var på et frokostmøte med Rune Slagstad før påske. Sa han egentlig det? spurte utenriksministeren, lett vantro. Jo da, det ble bekreftet. Ja, OK, men det tror jeg han bortfalt fra ganske raskt, slo Støre fast.

Sist fredag måtte Støre igjen rydde tvilen av veien etter at Giske hadde tenkt høyt på RedaksjonEn kvelden før: Skulle syv dommere i Strasbourg, attpåtil en fra Aserbajdsjan, sette seg over stortingsflertallet? På et seminar om ytringsfrihet i Fritt Ord dagen etter ble Støre spurt om regjeringen delte Giskes syn.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer